Uutiset

Kouluverkon tulevaisuudesta käynnistyy laaja lapsivaikutusten arviointi

12.02.2021

Kouluverkon tulevaisuudesta käynnistyy laaja lapsivaikutusten arviointi

Forssan sivistys- ja tulevaisuuspalvelut käynnistävät kouluverkon kehittämisestä laajan lapsivaikutusten arvioinnin.

 

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kokouksessa 26.1.2021 käsitelty raportti kouluverkon ja lapsimäärien kehityksestä on jo herättänyt laajaa keskustelua. Valmisteltu raportti esitti kouluverkon karsimista siirtämällä Talsoilan koulun oppilaat muihin kouluihin syksystä 2022 alkaen. Nykyisen aikataulun mukaan lautakunta tekee esityksensä kouluverkon tulevaisuudesta huhtikuun kokouksessaan. Ennen kuin päätöksiä tehdään, päätösvaihtoehdoista tarvitaan tietoa niin lasten ja nuorten kuin vanhempienkin näkökulmasta.

Lapsivaikutusten arvioinnilla kerätään tietoa päätöksenteon avuksi. Osana arviointia forssalaisilta lapsilta, nuorilta ja vanhemmilta, sekä muilta tahoilta tullaan kysymään näkemyksiä koulujen parantamisesta ja heidän palvelutarpeistaan. Kuntalaisille suunnatut kyselyt toteutetaan pääasiallisesti maaliskuussa ja arvioinnin tulokset julkaistaan huhtikuussa.

Lapsivaikutusten arvioinnin tehtävänä on tuoda päätöksentekoon lasten näkökulma. Laajassa lapsivaikutusten arvioinnissa kerätään myös erityisryhmien, kaupungin toimialojen ja esimerkiksi yhdistysten näkökulmia. Tavoitteena on mahdollistaa laaja-alainen kuntalaisten osallistuminen forssalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lisätietoja:

Samuli Laine
samuli.laine(at)forssa.fi