Uutiset

Forssan kaupunki jatkaa toimiaan koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi tammikuun loppuun

08.01.2021

Forssan kaupunki jatkaa toimiaan koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi tammikuun loppuun

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkoi suosituksiaan tammikuun 2021 loppuun. Pandemiaryhmän suositusten lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Kanta-Hämeen alueelle kieltomääräyksen koskien yli 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja julkisia kokoontumisia tammikuun 2021 loppuun asti.

 

Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin suositukset vaikuttavat seuraavasti:

Perusopetus jatkaa normaalisti lähiopetuksessa. Henkilöstä käyttää kasvomaskeja/-visiirejä. Yläkoulun oppilaille jaetaan edelleen kasvomaskeja sekä suositellaan vahvasti niiden käyttöä.

Forssan yhteislyseo palaa lähiopetukseen 11.1.2021 alkaen hygieniasuosituksia noudattaen. Jos koronavirustilanne seudulla huononee merkittävästi, siirrytään takaisin etäopetukseen.

Wahren-opiston kevätlukukausi alkaa 18.1.2021, pois lukien liikuntakurssit ja kuorot. Ryhmäkoot pidetään pieninä ja hygieniasuosituksia noudatetaan.

Musiikkiopiston ja kuvataidekoulun sekä Wahren-opiston taiteen perusopetuksen (käsityö ja teatteri) kevätlukukaudet alkavat normaalisti hygieniasuosituksia noudattaen. Yläasteikäisillä on voimassa vahva maskisuositus.

Kirjasto, nuorisotoimi ja museo jatkavat toimintaa nykyisin rajoituksin ja hygieniasuosituksia noudattaen.

Kaupungin oman liikuntaryhmä- ja harrastustoiminnan keskeytys jatkuu tammikuun loppuun. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä aikuisten SM- ja ylemmän divari tason harjoittelu voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Maakuntarajoja ylittäviä lasten ja nuorten pelejä tai turnauksia ei tule järjestää. Edustusjoukkueet voivat pelata ottelunsa kaupungin tiloissa ilman yleisöä.

Viihdeuimala Vesihelmi pysyy suljettuna 31.1.2021 asti.

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalina nykyisin rajoituksin hygieniasuosituksia noudattaen.

Forssan kaupungin työllisyyspalvelut jatkaa toimintaa nykyisin rajoituksin hygieniasuosituksia noudattaen.

Näiden toimien lisäksi Forssan kaupungin tiloja ei vuokrata ulkopuoliseen juhlakäyttöön ja vahva suositus kasvomaskien käyttöön asiakkailla pysyy voimassa.