Uutiset

Kanta-Hämeeseen suositus etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymisestä

06.10.2020

Kanta-Hämeeseen suositus etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymisestä

Kanta-Hämeen siirryttyä selkeästi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen, maakunnan pandemiaryhmästä koottu viiden terveydenhuollon edustajan niin sanottu koronanyrkki on päättänyt suositella etätyöhön ja toisella asteella etäopetukseen siirtymistä.

 

Koronanyrkin päätökset:

1) Koko maakuntaa koskien tulee voimaan etätyösuositus kaikissa niissä toimissa ja töissä, joissa se on mahdollista. Etätyösuositus koskee ajanjaksoa 6.10.-1.11.2020. Suosituksen jatko arvioidaan uudestaan viikolla 44. Asiakaspalvelutyössä, jossa etätyö ei ole mahdollinen, ja jossa THL ei ole erikseen linjannut asiaa tai Työterveyslaitos ohjeistanut maskinkäytöstä, suositellaan kiihtymisvaiheessa maskin käyttöä työpäivän aikana. Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, se voidaan korvata kasvot peittävällä visiirillä tai molempien ollessa mahdottomia, on hyvä pyrkiä säilyttämään yli kahden metrin turvaetäisyys.

2) Toisen asteen oppilaitoksille suositellaan siirtymistä etäopetukseen viikoille 41 (kuluva viikko) ja 42 (jos ei muutenkin syyslomaviikko). Viikon 43 osalta tilanteesta tehdään arvio viikon 42 aikana ja tarvittaessa suositusta jatketaan viikoille 43-46. Ammatillisten oppilaitosten tai muiden toisen asteen oppilaitosten osalta, joissa opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen ja ei ole siirrettävissä etäopiskeluksi, suositellaan siirtymään mahdollisuuksien mukaan porrastettuun pienryhmäopetukseen.

Forssan yhteislyseossa halutaan aloittaa 2. jakso mahdollisimman normaalisti. Tästä syystä opetusta jatketaan normaalisti syyslomaan asti. Maskeja jaetaan halukkaille oppituntien alussa ja opiskelijat saavat jäädä kotiin itsenäiseen opetukseen loppuviikoksi ilman eri ilmoitusta. Jatkotoimia tarkastellaan syysloman aikana, kun sairaanhoitopiirin uudet ohjeet saadaan.

Wahren-opisto, kuvataidekoulu ja musiikkiopisto jatkavat opetusta normaalisti ainakin syyslomaan asti, mutta turvallisuusohjeita noudatetaan erityisen tarkasti.

FAI siirtää 7.10.2020 alkaen etä- ja verkko-opetukseen kaiken teoriaopetuksen. Lähiopetuksena pidetään edelleen käytännön harjoittelua vaativat opetukset. Koulutus- ja oppisopimukset jatkuvat normaalisti, mikäli se on työpaikalla sallittua. Paikalle tulevat opiskelijat velvoitetaan käyttämään maskia, jotka oppilaitos kustantaa poikkeusaikana. 

Perjantaina 9.10.2020 on FAIn opiskelijoilla opetukseton päivä. Mikäli opiskelija on työssä oppimassa, hän voi olla työpaikalla normaalisti, mutta sille päivälle sovitut näytöt siirretään eteenpäin. Jatkotoimia tarkastellaan FAI:ssa syysloman aikana, kun sairaanhoitopiirin uudet ohjeet saadaan.