Uutiset

Kirjastotilat avataan 1.6.2020

29.05.2020

Kirjastotilat avataan 1.6.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kunnat voivat avata kirjastotilat 1.6. alkaen. Kirjastopalveluiden avaaminen tapahtuu kuitenkin hallitusti ja asteittain asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistaen.

 

Aukioloajat

Pääkirjasto on auki ajalla 1.6.-23.8.2020:

ma-to 11-19
pe ja aatot 11-17
la suljettu

Kirjastoautot aloittavat liikennöinnin reittiaikataulujen mukaisesti. Tarkemmat aukioloajat löytyvät Louna-kirjastojen verkkosivuilta.

Forssan kirjaston kahvila palvelee kesällä Kehräämön Piipputerassilla. Kirjastotalon Näyttelytila Vinkkeli on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Forssan Luontomuseon avaamisesta ilmoitetaan erikseen verkkosivuilla (luontomuseo.fi). 

Palvelut

Aineistoja voi valita normaalisti hyllyistä. Aineiston varaamisessa suosittelemme verkkokirjaston käyttöä. Myös lainauspalvelut ovat käytettävissä normaalisti. Nyt on aika palauttaa erääntyneet lainat. Maksutapahtumissa suosimme korttimaksua. 

Asiakaspalvelutilanteet hoidetaan niin, että tiloissa vietetty aika on mahdollisimman lyhyt ja turvavälejä noudatetaan. Henkilökohtaista opastamista vaativia palveluita ei anneta, esim. laiteopastukset. Yleisötyöasemista vain osa on käytettävissä. Tulostamista, kopiointia ja skannaamista voi tehdä omatoimisesti. Lasten yhteiskäyttöiset pelit, lelut ja iPadit eivät ole käytössä.

Turvallisuuden varmistaminen

Koronavirustartuntojen ehkäisemisessä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, jonka mukaan

Kirjastotiloista on vähennetty kalustusta turvavälit huomioiden. Kirjastoautossa voi asioida vain muutama henkilö kerrallaan. Yleisökäytössä olevia laitteita puhdistetaan tehostetusti, siivousta on tehostettu ja asiakkaiden käyttöön on varattu käsidesiä. 

Asiakas voi halutessaan käyttää omaa kasvomaskia tai hengityssuojainta muiden ja itsensä suojaamiseksi. Henkilökunta käyttää työssään suojakäsineitä sekä tarvittaessa hengityssuojaimia tai kasvovisiiriä. 


 Lisätietoja Louna-kirjastojen verkkosivuilta osoitteessa:
 http://www.lounakirjastot.fi/etusivu/ajankohtaista/