Uutiset

Ajankohtaista Kuvataidekoulun, Musiikkiopiston, Wahren-opiston ja lukion opetuksesta

20.03.2020

Ajankohtaista Kuvataidekoulun, Musiikkiopiston, Wahren-opiston ja lukion opetuksesta

Forssassa kuvataidekoulu, musiikkiopisto, Wahren-opisto ja lukio poikkeuksellisten olojen alla.

 

Kuvataidekoulu

Kuvataidekoulu järjestää opetuksen etänä. Opettajat ovat olleet yhteydessä oppilaisiin, ja ohjeita jaetaan ja yhteyttä pidetään monia eri kanavia käyttäen.

Musiikkiopisto

Toiset opettajat ovat pystyneet aloittamaan etäopetuksen jo, toiset suunnittelevat vielä, mutta pyrkivät aloittamaan 23. maaliskuuta alkavalla viikolla.

Tavat etäopetuksen tai korvaavan opetuksen järjestämiseksi ovat moninaiset ja riippuvat esimerkiksi laitteista, jotka opettajilla ja oppilailla ovat käytettävissä. Oppilaisiin voidaan olla audio- tai videoyhteydessä, mutta opettajat voivat myös lähettää oppilaille nuotteja ja muuta materiaalia sähköisesti. Opettajat antavat saamistaan soittonäytteistä ja tehtävistä palautetta, jonka myötä jatketaan eteenpäin.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston tunneista osa jää pitämättä, osa pidetään etänä, osa siirretään myöhempään ajankohtaan. Etäopetuksen osalta opettajat ottavat yhteyttä opiskelijoihin.

Kansalaisopistolle satavuotistapahtumien peruuntuminen oli kova isku. Olemme saaneet Jyrki Jokisen kirjoittaman kirjan valmiiksi, hieno ja kattava satavuotisnäyttely videoidaan suljetusta kirjastosta kaiken kansan nähtäville. Vuosijuhla, luennot ja iltamat siirretään syksylle. 

Verkkoluentosarja siirtyy kevään osalta kokonaan verkkoon, eli luennot voi katsoa kokonaan kotoa, ks. https://wahrenopisto.fi/luennot/

Ensi viikolla eli maanantaina 23. päivä alkaa opiston elokuvaviikko, eli netissä varmasti mielenkiintoista nähtävää. Ole siis netin äärellä ma-pe kello 17.30 internetin äärellä osoitteessa https://forssatv.fi/. Lisätietoja sivulta https://wahrenopisto.fi/opisto-100/

Lukio

Lukio sai ylioppilaskirjoitukset pidettyä – kiitos kokelaille siitä, että pyritte kaikin tavoin säilymään terveinä. Kokelaat eivät ole olleet 2000-luvulla ennen näin terveitä! Saleista ei kuulunut lainkaan yskimistä eikä niistämistä!

Ykkösten ja kakkosten osalta etäopetus jatkuu. Ensi lukuvuoden valinnat tehdään torstaina 26.3. Wilman kautta. Päättöviikko alkaa perjantaina 27.3.Kokeet pidetään luonnollisesti etänä. Uusi jakso alkaa maanantaina 6.4. etäopetuksena.

  

Rehtorin tervehdykset: 

Kuvataidekoulu, musiikkiopisto ja kansalaisopisto: https://www.youtube.com/watch?v=PxvqAZvtWzI&feature=youtu.be

Lukio https://peda.net/id/33c93f30690 

Olemme kaikki uudenlaisessa tilanteessa, joka vaatii meiltä kaikilta sopeutumista, totuttelua ja uusien asioiden opettelua. Ollaan kärsivällisiä ja ystävällisiä toisillemme! Poikkeustila kestää näillä näkymin 13.4.2020 asti.

 

Ystävällisin terveisin henkilökunnan puolesta
Simo Veistola