Uutiset

Ajankohtaista Forssan varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta

19.03.2020

Ajankohtaista Forssan varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta

Forssan varhaiskasvatuksen yksiköt ovat auki normaalisti. Perusopetuksen 1-3 vuosiluokkien oppilaita on koulussa 48 eli vajaa 15 prosenttia kaupungin 1-3 luokkien oppilaista.

 

Varhaiskasvatus

Forssan varhaiskasvatuksen yksiköt ovat auki normaalisti. 

Tällä hetkellä varhaiskasvatuksen lapsista on pois noin puolet. Jotkut huoltajista ovat ottaneet lapsensa pois päivähoidosta 13.4.2020 saakka, osa lyhyemmäksi ajaksi. Varhaiskasvatuksessa lasten kokonaismäärä on 625 ja puolet heistä osallistuu nyt poikkeusoloissa varhaiskasvatukseen.

Tärkeää on, että huoltajat ilmoittavat lastensa poissaolojen ajanjakson tarkkaan, jolloin varhaiskasvatuksessa voidaan suunnitella toimintoja niin, että palvelu toimii lasten kannalta mahdollisimman hyvin.

Varhaiskasvatuksen huoltajille on tiedotettu, että sivistys- ja tulevaisuuslautakunnalle esitetään hyvitystä maksuista 18.3.-13.4. ajalla poissaolleille, sillä edellytyksellä, että poissaolo on ilmoitettu etukäteen. Lautakunnan päätöksen jälkeen huoltajat saavat vielä vahvistetun tiedon.

Perusopetus

Perusopeuksen 1-3 vuosiluokkien oppilaita on koulussa 48 eli vajaa 15 prosenttia kaupungin 1-3 luokkien oppilaista. 

Forssan kaupunki on tarjonnut kouluruokaa myös etäopetuksessa oleville peruskoululaisille. Näitä ruokailevia oppilaita on vain 27. Ruokailut on pystytty porrastamaan niin, että kerralla on ruokalassa enintään 10 oppilasta. Etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokailua jatketaan edelleen.

Etäopetus on alkanut lupaavasti. Forssassa tilannetta helpottaa se, että kaikilla oppilailla on kaupungin toimesta oma henkilökohtainen älylaite. Kokemusta etäopetuksesta karttuu jatkuvasti lisää. 

 

Opettajien kommentteja etäopetuksesta:

Yhteistyö huoltajien kanssa kaikille uudessa tilanteessa on ollut erinomaista.   

Tehtävien palautuksia on tullut paremmin kuin pelkäsin.

 

Oppilaiden Wilma-kommentteja etäopetuksesta: 

Aloitamme koulu päivämme vasta nyt, koska äiti nukkui pommiin. T: "oppilas"

Moi ope,     Mun vilma toimii hyvin. Mun tehtävät sujuu hyvin, äiti auttaa matikan tehtävissä. Miten sun viikko on sujunut? Terveisin "oppilas"