Uutiset

Forssan tontit sähköiseen aikakauteen

03.02.2020

Forssan tontit sähköiseen aikakauteen

Forssan kaupunki ottaa viikon 6 aikana käyttöön asiointia helpottavan ja nopeuttavan Trimblen sähköisen tonttien julkaisu- ja hakupalvelun.

 

Forssan kaupunki ottaa tulevan viikon aikana käyttöön Trimblen sähköisen Tonttien julkaisu- ja hakupalvelun. Sähköisen palvelun tarkoituksena on koota yhteen ja samaan paikkaan mahdollisimman paljon tonttia koskevia tietoja, kuten esimerkiksi tontti- ja kaavatiedot, jotka tähän saakka ovat olleet hajallaan, ja joita ei välttämättä ole edes ollut julkisesti saatavilla internetistä.

Etenkin tontin varaaminen nopeutuu, kun esimerkiksi sähköisen vahvan tunnistautumisen avulla kotisohvalta käsin jätettyyn tonttivaraukseen on mahdollista saada myönteinen varauspäätös kynnysehtojen täyttyessä jopa tunnissa, tosin virka-ajan puitteissa. Mikäli tonttia varaavalla ei ole mahdollisuutta sähköiseen tunnistautumiseen, pystyy tonttivarauksen aina jättämään perinteisellä tavalla, eli tulemalla henkilökohtaisesti kaupungintalolle tai täyttämällä internetissä olevan varauslomakkeen. Myös yritykset voivat varata tontin Tonttipalvelun kautta, joskin sähköinen tunnistautuminen ei vielä ole mahdollista, kaupungista riippumattomista syistä.

Sähköinen tonttipalvelu löytyy Forssan kaupungin nettisivuilta osoitteesta https://www.forssa.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/tontit/ tai suoraan https://kartta.forssa.fi/IMS/?REQUEST=SiteSearch  

Palvelun käyttäminen edellyttää ilmaisten käyttäjätunnusten hankkimista. Sivustolta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet tunnusten luomiseen. Jos asiassa tulee kysymyksiä, voit olla yhteydessä maankäyttöpalvelujen tonttitiimiin eli kaupungingeodeettiin, maankäyttöinsinööriin tai kiinteistörekisterinhoitajaan:

Aki Härmä
kaupungingeodeetti
03 4141 5330
etunimi.sukunimi (at) forssa.fi

Tomi Laajalehto
maankäyttöinsinööri
03 4141 5332
etunimi.sukunimi (at) forssa.fi

Tuomi Vesanto
kiinteistörekisterinhoitaja
03 4141 5333
etunimi.sukunimi (at) forssa.fi