Uutiset

Riikka Riihimäestä Forssan Yrityskehityksen uusi toimitusjohtaja

27.11.2019

Riikka Riihimäestä Forssan Yrityskehityksen uusi toimitusjohtaja

Riikka Riihimäki (43) on valittu Forssan Yrityskehitys Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Riihimäki on viimeksi toiminut Ypäjän vt. kunnanjohtajana.

 

– Valinnan perusteena oli Riikan vahvan ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi hänen energisyytensä ja dynaamisuutensa, joka on ehditty huomaamaan hänen vajaan vuoden mittaisen vt. kunnanjohtajuutensa aikana. Riikka myös tuntee seudun, sen toimijat ja Forssan Yrityskehityksen hyvin, kertoo Forssan Yrityskehityksen hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva.

Toimitusjohtajan paikkaa tavoitteli kaikkiaan 28 hakijaa, joista Fykin hallitus haastatteli seitsemän. – Paikka herätti paljon kiinnostusta, mikä kertoo, että Forssan Yrityskehityksessä on tehty loistavaa työtä Forssan seudun tunnettuuden ja vetovoiman puolesta. Olemme hallituksessa erittäin innostuneita jatkamaan hyvää työtä uuden toimitusjohtajan kanssa, Lähteenkorva toteaa.

Riikka Riihimäki on työskennellyt Ammattiopisto Tavastiassa lehtorina, osastojohtajana ja koulutuspäällikkönä yhteensä lähes 20 vuoden ajan. Hän on myös toiminut yrittäjänä vuosina 1997–2003. Hän on työssään kehittänyt koulutusta yhdessä työelämän kanssa, sekä toiminut työelämän osaamisen ennakointiryhmässä. Kehittäjänä ja kouluttajana hän on saavuttanut merkittäviä työelämän ja koulutuksen yhdistäviä toimintamalleja.

Koulutukseltaan Riihimäki on oikeustieteidenlaitokselta valmistunut hallintotieteiden maisteri. Hän on syntynyt Forssassa ja asuu nykyisin Jokioisilla.

– Olen perusluonteeltani kehittäjä, joka elää aina nykyhetkeä monta askelta edempänä. Minulla on kyky ja tarve nähdä asioista monta puolta ja etsiä parempia tapoja tehdä asioita. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä saamme yhdessä aikaiseksi, kun teemme seutukuntaa entistä näkyvämmäksi ja elinvoimaisemmaksi, kertoo Riikka Riihimäki.

– Kunnanjohtajana toimiminen antoi näköalapaikan tutustua ja verkostoitua tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Sain monelta taholta positiivista kannustusta hakea Fykin toimitusjohtajan tehtävää ja onneksi niin tein. Saan jatkaa työtä seutukunnan hyväksi uudelta tekijän paikalta. 

 Riihimäki aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2020 alusta. Forssan Yrityskehityksen nykyinen toimitusjohtaja Maria Jokinen siirtyy silloin jokioislaisen FM-Haus Oy:n operatiiviseksi johtajaksi.

 Lisätietoa: Forssan Yrityskehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva, puhelin 040 831 6380 ja Riikka Riihimäki, puhelin 050 4641333.