Uutiset

Forssan kaupungin energiansäästötiedote

07.10.2019

Forssan kaupungin energiansäästötiedote

Forssan kaupunki on mukana viettämässä Energiansäästöviikkoa 7.-13.10.2019.

 

Liittyminen uudelle energiatehokkuussopimuskaudelle

Forssan kaupunki on liittynyt energiatehokkuussopimuskaudelle 2017-2025.

Energiatehokkuussopimukseen liittyneet yritykset ja kunnat sitoutuvat pienentämään energiankulutustaan 7,5 % (2551 MWh) vuoteen 2025 mennessä. Välitavoitteena on 4 % (1360 MWh) energiansäästö vuoteen 2020 mennessä. Energiamäärältään Forssan säästötavoite vastaa yli 120 omakotitalon vuosittaista lämmön ja sähkön kulutusta.

Energiansäästötavoitteiden saavuttamiseksi Forssan kaupunki sitoutuu, kun se on teknisesti ja taloudellisesti sekä terveys-, turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen mahdollista:

• Energiatehokkuustoimien suunnitteluun, selvittämiseen ja toteuttamiseen
• Henkilökunnan kolutukseen ja energiatehokkuusasioiden viestintään
• Forssa pyrkii uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoon ja lisäämään uusiutuvien energialähteiden käyttöä.
• Forssa raportoi vuosittain edellisen vuoden energiankäytöstä ja siihen liittyvistä tehostamistoimista.

Energiatehokkuussopimuksen tavoitteet ovat tiukat, mutta niihin on mahdollista päästä järjestelmällisellä energiatehokkuustoiminnan organisoinnilla ja hyvän toimintasuunnitelman laatimisella ja sen noudattamisella.


Energiatehokkuustoimenpiteet

Vuonna 2018 saavutettiin raportoituja energiansäästöjä yhteensä 676 MWh, joka saavutettiin uusimalla kirjaston valaistus LED-valaistukseksi ja parantamalla kaupungintalon ilmanvaihdon energiatehokkuutta. Myös katuvalaistuksessa saavutettiin merkittäviä säästöjä uusimalla vanhaa katuvalaistuskantaa uudemmalla LED-valaistuksella. Myös katuvalaistuksen kesäsammutuksella saavutettiin merkittäviä säästöjä. Kokonaisuudessaan Forssan säästötavoite on hyvin toteutumassa tällä hetkellä, mutta myös lisää toimenpiteitä tarvitaan tulevina vuosina.


Forssa mukana energiansäästöviikolla

Forssa on liittynyt mukaan energiansäästöviikolle, jota vietetään lokakuussa 7.-13.10.2018.

Tänä vuonna Motivan Energiansäästöviikko kutsuu kaikki työpaikat, oppilaitokset, harrastusryhmät ja muut yhteisöt mukaan pelilliseen Energiavarttiin. Peliaika alkaa tiistaina 8.10. klo 14.15. Kerää silloin porukka kasaan ja siirtykää yhteiselle pelipaikalle Vartti-Virtasen johdolla! Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan.

Energiavartti-tietovisassa mitataan osaamista asumisen, ruokailun, kuluttamisen ja liikkumisen energiansäästöstä. Jos et vielä tiedä kaikkea niin ei hätää! Vartin jälkeen olet takuulla viisaampi ja valmiimpi toimimaan ilmastoystävällisemmin!

https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko/energiavartti


Forssan kaupungin kumppanina energiansäästöasioissa toimii EnerKey