aA
Sisältöön »
 
 
aA
 

Uutiset

puisto88.jpg
 
 

Uutiset

Monikylän suunnittelun periaatteista kaupunginvaltuuston päätös

26.03.2019

Monikylän suunnittelun periaatteista kaupunginvaltuuston päätös

Kaupunginvaltuusto päätti 25.3.2019 kokouksessaan Forssan uuden Monikylän suunnittelun periaatteista. Monikylästä tulee varhaiskasvatuksen ja peruskoulun 1. - 9. -luokkien, sekä pienryhmien oppimiskeskus. Monikylään suunnitellaan lisäksi n. 1200 m² lattiapinta-alan liikuntasali. Liikuntasalin rakentamiseen haetaan valtionavustusta.

 

Monitoimikeskuksen eli Monikylän arkkitehtisuunnittelun toteuttamisvaihe kilpailutettiin syksyllä 2018 ja tarjouskilpailun voitti Parviainen Arkkitehdit Oy. Pääsuunnittelijana tulee toimimaan Jani Ristimäki.

Hanke on aloittanut myös aktiivisen viestinnän nettisivujen avulla. Sivuilla kerrotaan mm. hankkeen projektisuunnitelmasta, suunnittelusta ja rakentamisesta sekä vastataan useimpiin kysyttyihin kysymyksiin (FAQ). Hankkeen nettisivut: www.forssa.fi/monitoimikeskus

Hankkeen viestintäryhmä, johon kuuluvat projektipäällikkö Tiina Kemppainen, projektin johtoryhmän sihteeri ja osallistavan viestinnän asiantuntija sivistys- ja tulevaisuustoimialalta. Viestintäryhmä vastaa eri viestintätoimenpiteistä ja tiedottamisesta.

Taustaa:

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 11.6.2018 käynnistää suunnittelun nykyisen Tölön koulun viereiselle tontille monitoimikeskusmuotoisesta rakennuksesta, johon tullaan sijoittamaan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluja eli nykyisten Kuhalan ja Tölön koulujen sekä Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien toiminta. Lisäksi rakennukseen tullaan sijoittamaan mahdollisuuksien mukaan lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia palveluja (esim. oppilashuollon, nuorisotoimen ja vapaa-aikatoimen palveluja).

Monikylän hankesuunnitelma valmistui 2018. Hankesuunnitelma käsittää Kuhalan ja Tölön koulujen sekä Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien toiminnot. MoniKylä –hanke on yksi kaupungin merkityksellisimmistä hankkeista ja yhteistoimintamahdollisuuksiltaan huomattava.

Lisätietoja hankkeesta:

Jarmo Pynnönen
sivistysjohtaja
03 4141 5290

Tiina Kemppainen
kasvatus- ja opetuspäällikkö
03 4141 5231