Uutiset

Forssan teatterissa keväällä 2019

06.02.2019

Forssan teatterissa keväällä 2019

Forssan Teatterin kevätkausi on käynnissä ja ohjelmistossa on taas monipuolista nähtävää ja kuultavaa niin komedian kuin vakavammankin teatterin ystäville.
Nautinnollisia teatterihetkiä!

 Me Rosvolat

Viljan tuiki tavallinen kesäloma muuttuu vauhdikkaaksi seikkailuksi, kun Rosvoloiden perhe nappaa hänet mukaansa ryöstöreissullaan. Rosvoloiden perhe koostuu hurjista ja hulvattomista hahmoista, jotka opettavat Viljalle rosvouksen perussäännöt, kuten millainen on mainio maantierosvo! Alun vastusteluiden jälkeen Vilja oppii pitämään Rosvoloista ja ajautuu heidän kanssaan mitä kummallisempiin ja koomisimpiin tilanteisiin. Kesäloman seikkailu Rosvoloiden parissa kasvattaa Viljaa ja opettaa tälle uutta myös itsestään.
Me Rosvolat- on hauska ja jännittävä lastennäytelmä, joka opettaa perheen tärkeydestä sekä ihmisen kasvamisen merkityksestä. Se ei sorru turhaan moralisoimiseen vaan antaa tilaa heittäytymiselle ja seikkailulle.

Me Rosvolat -näytelmä pohjautuu kirjailija Siri Kolun samannimiseen lastenkirjaan.

Ensi-ilta 26.1.2019, viimeinen näytös 23.3.2019


Jäähyväiset Pamela Andersonille

Tuupasen perhe elää elämän myllerrysten keskellä. Kasvukipujen ja miehistymisen kynnyksellä veljekset Hillo ja Ruupanen kamppailevat tärkeiden asioiden äärellä, kuten miten saada naista. Pamela Andersonia ihailevien veljesten kommelluksia seuraa rauhaton äiti, joka odottaa vieläkin poikiensa isää kotiin. Jospa tämä tulisi edes poikansa 18- vuotissyntymäpäivälle. Tarvitaan risteily, Emperorin bändipaita, myymälävarkaus ja marsu ennen kuin Pamela Andersonille voidaan jättää jäähyväiset.

Pilvi Hämäläisen liikuttavan riemukas kasvutarina nuorista miehistä aikuisuuden kynnyksellä iskee ärhäkkäästi ja sydämellisesti meidän jokaisen sisäiseen teiniin.

Ensi-ilta 16.2.2019, viimeinen näytös 27.4.2019


Vaimoni on toista maata

Entisillä opiskelu kavereilla on edessään tavallinen ystäväpariskuntailta, vai onko sittenkään? Mitä tapahtuu kun iltaa sävyttää väärinkäsitys, joka muuttaa koko tapahtumien kulun?

Helena ja Janne on umpirakastunut häitään suunnitteleva pariskunta, joka odottaa Jannen opiskelukaveria Ristoa ja tämän tyttöystävää Veeraa illalliselle. Toisin kuin Janne ja Helena, Riston ja Veeran suhde ei ole ruusuilla tanssimista, mikä aiheuttaa iltaan jännitettä ja väärinkäsityksiä. Yksi pieni väärinkäsitys kasvattaa ympärilleen tapahtumien sarjan, jossa syntyy tahatonta komiikkaa ja myös pidätellyt tunteet nousevat pintaan.

Vaimoni on toista maata- tarjoaa huumorillaan vatsalihas treeniä naurun kautta.
Hulvaton farssi arjesta sopii vaativampaankin komedian nälkään!

Näytelmän on kirjoittanut Gilles Dyrek.

Ensi-ilta 30.3.2019, viimeinen näytös 4.5.2019


TEATRIS 2019 aluefestarit Forssassa


Aluefestarit kokoavat nuoret yhteen!

Nuori Kulttuuri -toiminta tuottaa ja koordinoi joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, musiikkia ja teatteria. Vuonna 2019 on teatterin vuoro nousta lavalle.

Eri puolella Suomea järjestetään alueellisia festareita, joihin pääsevät mukaan kaikki halukkaat ilmoittautumalla, eikä tapahtumiin ole osallistumismaksua. Edellytyksenä on, että osallistujat ovat 10-25-vuotiaita ja esitys kestää enintään 60 minuuttia.

Kanta-Hämeen aluefestari järjestetään Forssassa 6.4. Tapahtumasta valitaan päätapahtumaan Jyväskylään ryhmä/ryhmät.

Järjestäjinä Wahren-Opiston Pieni teatterikoulu ja Forssan Teatteri

Esityksiin on vapaa pääsy mutta suosittelemme paikkojen varaamista ennakkoon lippuvarausjärjestelmästämme.

Esityksen tiedot:

Stars, Forssa
Lemmikin Lyhärit
Näytelmä sisältää viisi mustan huumorin ryydittämää hulvatonta pienoisnäytelmää kerrostalon asukkaista, joiden elämän ja ihmissuhteiden kiemuroita tarkastellaan kussakin tarinassa lemmikkieläinten ja niiden nuorten omistajien näkökulmasta.
Näytelmä on dramatisoitu Tuija Lehtisen kirjasta ”Lemmikkilyhärit” ja on sen ensiesitys näyttämöllä.

Ikäsuositus +12
Ohjaus: Titi Lillqvist
Esityksen kesto n. 60 min.
_____

Karuselli, Forssa
Too School For Cool

Elina Kilkun käsikirjoittama näytelmä on samaan aikaan sekä hauska että koskettava ja käsittelee kaikkea ikiaikaisista aiheista kuten seksi, rakkaus ja ystävyys ajankohtaisiin aiheisiin kuten eriarvoisuus, tosi­tv, some ja kauneusihanteet. Näytelmä käy läpi nuorten elämän kipupisteitä ja käännekohtia koulumaailmaan sijoittuvien kohtausten kautta. Too school for cool pureutuu nuorten maailmaan ironisen lempeästi ja purevan kantaaottavasti. Tämä esitys on rohkean rehellinen ja antaa varmasti ajattelemisen aihetta sekä nuorille että aikuisille.

Ohjaus: Minna Tiirikainen-James
Dramatisointi: Minna Tiirikainen-James ja ryhmä

Ikäsuositus +10
Esityksen kesto noin 60min.
_____

Eturiviläiset, Riihimäki
Keltainen Pallo

Käsikirjoitus: Tuomas Timonen
Ohjaus: Jukka Heiskanen
Esityksen kesto: 55 min

_____

JaTSin junnut, Janakkala
Pikkukaupungin enkeli
Käsikijoitus: ?
Ohjaus: Maarit Helenius
Esityksen kesto noin 60 min.
____

Yökahviseura, Janakkala
Naiset asialla
Käsikirjoitus: Pentti Anttila
Ohjaus: Työryhmä
Esityksen kesto noin 45 min.