aA
 
 
aA
 

Uutiset

 
 

Uutiset

Forssan teatterin kausi käynnistyy syyskuussa

31.08.2018

Forssan teatterin kausi käynnistyy syyskuussa

Forssan Teatterin syyskausi on starttaamassa ja ohjelmistossa on taas monipuolista nähtävää, kuultavaa ja nautittavaa niin makuhermoille kuin vähän vakavampaakin makuun. Tervetuloa!

 

Stand Up-ilta

Forssan teatterissa tarjoillaan stand upia Suomen huipulta syyskuussa! Esityksiä on vain kaksi, joten hanki liput ripeästi! Esiintyjinä Iikka Kivi, Jape Grönroos, Ursula Herlin ja Simo Takanen.

IIKKA KIVI on lempeä ja hyvätapainen koomikko, joka hurmaa yleisön älykkäillä oivalluksilla ja aidolla läsnäololla. Komiikassaan Iikka sivuaa kaikkea maan ja taivaan väliltä, niin sanotusti kompostista kosmokseen. Toimittajataustainen Iikka on merkittävä hahmo suomalaisen stand up komiikan murroksessa ja on ehdottomasti yksi aikamme mielenkiintoisimmista  koomikoista. Tämän Kiven profiilia ei kuitenkaan kympin seteliin paineta. Ei muuten, mutta Iikka ei ota pipoa pois päästä edes valokuvissa. Iikka on Naurun tasapainon voittaja vuodelta 2014 ja toiminut käsikirjoittajana muun muassa Noin viikon uutisissa ja YleLeaksissa.

JAPE GRÖNROOS on ihan perinteinen perheenisä ja timanttisen kova ammattikoomikko Espoosta. Japen vuorovaikutus yleisön kanssa on positiivista ja hyväntahtoista, mutta tiukkaa – kuin olisit jäänyt kiinni ensikännien juomisesta. Pian huomaat kertovasi tälle karismaattiselle insinöörin näköiselle miehelle myös kaikki vanhat mokailut ja tulevaisuuden haaveet sekä sen, mitä ostit siskollesi syntymäpäivälahjaksi. Koska uskokaa tai älkää, sellaisia juttuja se kysyy. Jape on vuosien saatossa ollut mukana useissa tv-produktioissa ja on varmasti tullut tutuksi myös stand upin suurkuluttajille. Japen vetovoima on kiistaton. Jape on cool. Niin cool, kuin espoolainen vain voi olla.

URSULA HERLIN on tehnyt komiikkaa vasta pari vuotta, mutta on noussut hämmästyttävän nopeasti kohti suomalaisen komiikan terävintä kärkeä ja esiintyy jo nyt maan suurimmilla stand up -festivaaleilla. Ursulalla on luontainen kyky löytää koomisia piirteitä elämän arkisista asioista, mutta täysin uudenlaisesta ja ennen kaikkea hauskasta näkökulmasta. Ursula ammentaa komiikkaa arjesta, sillä sehän on elämän suola – liiallisena aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja.  Ursula on vuoden 2017 tulokas finalisti, Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin Kong Show’n voittaja ja Kallio komedibolagetin vuoden uusi kyky.

SIMO TAKANEN Mitä tapahtuu kun Kapitalistille annetaan sielu ja pehmolelun arvomaailma? Varmaksi ei sanota, mutta vastauksena saattaa olla Simo. Simo sai henkinen ikä- testistä vastaukseksi 7-vuotta, mutta näyttää jokaisen päiväkoti-ikäisen lapsen isältä.Simon motto tuntuu olevan että “voishan sitä mököttääkkin”, sillä miehen hymy on vaikea saada hyytymään. Simon lemmikkejä ovat pyykkikorin takana viihtyvät villakoirat sekä kesäisin kärpäset. Nuorempana Simon salainen intohimo oli syödä tuorehiivaa. Ei siitä sen enempää. Simo on vuoden 2016 tulokas finalisti ja tehnyt nousujohteista uraa stand upin parissa jo viitisen vuotta.

Esitykset: la 22.9. klo 17.00 ja 20.00


Kesä -18

Vuosi 1918 on jättänyt tunnejälkensä meihin kaikkiin.Forssan yhteislyseo tuo Lounais-Hämeen historialliset kerrostumat -kurssin kautta Forssan teatterin Pikku Spottiin esityksen, joka heijastelee sisällissodan tapahtumia Forssan seudulla nuorten ihmisten kokemana ja elämänä.

Köyhä ja orpo 17-vuotias Iitukka liittyy paremman elämän ja rakkauden perässä punakaartiin keittäjäksi keväällä 1918. Tie vie Hennalan vankileirihelvettiin, jossa Iitukkaa ystävineen uhkaa kuolemantuomio.

Esitys on runollinen kuvaus nuoruuden vimmasta, kapinasta ja kansakunnan minäkuvasta. 

Esitys perustuu 17-vuotiaan forssalaisen Ida Maria Saarisen muistelmiin ja omiin kokemuksiin vuodelta 1918.

Ensi-ilta 29.9.2018 klo 19.00, viimeinen näytös 13.10.2018 klo 19.00


Ihmisen osa

“Valhe jää päähän. Se on kuin mikreeni. Totuus taas on kuin bumeranki. Se osuu otsaan, herättää mukavasti ja jatkaa siitä horisonttiin.”

Aihepulasta kärsivä kirjailija ja eläkkeellä oleva lankakauppias Salme Malmikunnas tekevät kaupat: Seitsemästätuhannesta eurosta Salme luovuttaa elämänsä kirjailijan käytettäväksi. Periaatteessa Salme ei pidä keksityistä tarinoista, mutta juuri nyt raha tulee tarpeeseen. Oman lapsen elämässä on nyt niin iso ja raskas asia, etteivät avuksi riitä äidin huolella ja harkitusti kirjoittamat postikortit. Niin Salme ja kirjailija alkavat keriä tarinaa rahasta ja sen puutteesta, itsensä ja muiden pettämisestä, mielikuvista ja todellisuudesta, surusta ja kostosta. Sen piiriin ajautuvat Salmen ja hänen lastensa lisäksi niin toimitusjohtajat, bussikuskit, poliisit kuin asunnottomatkin. Kaikkien heidän kohtalot kietoutuvat yhteen rajulla ja järkyttävällä tavalla, mutta tarinoissa on aina myös mahdollisuus uuteen alkuun.

Kari Hotakainen kirjoittaa terävästi ja salakavalalla huumorilla ostamisesta ja omistamisesta, totuudesta ja valheesta, satuttamisesta ja sovittamisesta. Hänen henkilönsä haparoivat eteenpäin maailmassa, josta kaikki vanhat rakenteet ja olemisen mallit ovat haihtuneet. Hotakaisen tiivis, aforistinen ilmaisu vetoaa yhtä lailla älyyn ja tunteisiin.

Ihmisen osa perustuu Kari Hotakaisen romaaniin, joka palkittiin vuonna 2011 ranskalaisella Prix Courrier International -palkinnolla.

Ensi-ilta 20.10.2018 klo 19, viimeinen näytös la 15.12.2018 klo 19 


Me Rosvolat

Viljan tuiki tavallinen kesäloma muuttuu vauhdikkaaksi seikkailuksi, kun Rosvoloiden perhe nappaa hänet mukaansa ryöstöreissullaan. Rosvoloiden perhe koostuu hurjista ja hulvattomista hahmoista, jotka opettavat Viljalle rosvouksen perussäännöt, kuten millainen on mainio maantierosvo! Alun vastusteluiden jälkeen Vilja oppii pitämään Rosvoloista ja ajautuu heidän kanssaan mitä kummallisempiin ja koomisimpiin tilanteisiin. Kesäloman seikkailu Rosvoloiden parissa kasvattaa Viljaa ja opettaa tälle uutta myös itsestään.
Me Rosvolat- on hauska ja jännittävä lastennäytelmä, joka opettaa perheen tärkeydestä sekä ihmisen kasvamisen merkityksestä. Se ei sorru turhaan moralisoimiseen vaan antaa tilaa heittäytymiselle ja seikkailulle.

Me Rosvolat -näytelmä pohjautuu kirjailija Siri Kolun samannimiseen lastenkirjaan.

Ensi-ilta26.1.2019, viimeinen näytös 23.3.2019


Jäähyväiset Pamela Andersonille

Tuupasen perhe elää elämän myllerrysten keskellä. Kasvukipujen ja miehistymisen kynnyksellä veljekset Hillo ja Ruupanen kamppailevat tärkeiden asioiden äärellä, kuten miten saada naista. Pamela Andersonia ihailevien veljesten kommelluksia seuraa rauhaton äiti, joka odottaa vieläkin poikiensa isää kotiin. Jospa tämä tulisi edes poikansa 18- vuotissyntymäpäivälle. Tarvitaan risteily, Emperorin bändipaita, myymälävarkaus ja marsu ennen kuin Pamela Andersonille voidaan jättää jäähyväiset.

Pilvi Hämäläisen liikuttavan riemukas kasvutarina nuorista miehistä aikuisuuden kynnyksellä iskee ärhäkkäästi ja sydämellisesti meidän jokaisen sisäiseen teiniin.

Ensi-ilta 16.2.2019, viimeinen näytös 27.4.2019


Vaimoni on toista maata

Entisillä opiskelu kavereilla on edessään tavallinen ystäväpariskuntailta, vai onko sittenkään? Mitä tapahtuu kun iltaa sävyttää väärinkäsitys, joka muuttaa koko tapahtumien kulun?

Helena ja Janne on umpirakastunut häitään suunnitteleva pariskunta, joka odottaa Jannen opiskelukaveria Ristoa ja tämän tyttöystävää Veeraa illalliselle. Toisin kuin Janne ja Helena, Riston ja Veeran suhde ei ole ruusuilla tanssimista, mikä aiheuttaa iltaan jännitettä ja väärinkäsityksiä. Yksi pieni väärinkäsitys kasvattaa ympärilleen tapahtumien sarjan, jossa syntyy tahatonta komiikkaa ja myös pidätellyt tunteet nousevat pintaan.

Vaimoni on toista maata- tarjoaa huumorillaan vatsalihas treeniä naurun kautta.
Hulvaton farssi arjesta sopii vaativampaankin komedian nälkään!

Näytelmän on kirjoittanut Gilles Dyrek.

Ensi-ilta 30.3.2019, viimeinen näytös 4.5.2019