aA
 
 
aA
 

Uutiset

 
 

Uutiset

Järkivihreä Forssan kaupunki mukana Earth Hour - tapahtumassa

06.03.2018

Järkivihreä Forssan kaupunki mukana Earth Hour - tapahtumassa

WWF:n Earth Houria vietetään jälleen lauantaina 24. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Forssan kaupunki osallistuu tapahtumaan sammuttamalla asuntoalueiden ja osan keskustan katuvaloista.

 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. WWF:n Earth Hour -tempauksessa ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi lauantaina 24.3.2018 kello 20.30–21.30 paikallista aikaa. Se on symbolinen ele, jolla ihmiset voivat näyttää huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Tänä vuonna Earth Hourin teema on jälleen maailman suurin kynttiläillallinen, ja ilmastoystävällinen ruoka on pääosassa. Puhumme ruoasta, koska se muodostaa noin viidesosan suomalaisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista onkin valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa.  Aiheesta lisää Earth Hour -tapahtuman sivuilta.

Maaliskuussa tapahtuman ajankohtana on vielä erittäin pimeää. Koska tapahtuma kestää tunnin ajan, huomioithan kaupungilla liikkuessasi heijastimien ja lamppujen käytön. Mikäli ulkoilutat koiraasi juuri tuona ajankohtana, etenkin tuolloin kannattaa kiinnittää vilkkuvat valot ja/tai heijastimet eläinten paremman huomioitavuuden takia. Earth Hour tapahtumana on kannanotto ympäristön tilan ja ilmastokriisin puolesta, ja vaikkakin sen kesto on ainoastaan tunti, saattaa yllättävä pimeys aiheuttaa hämmennystä.

Kannustamme kaupungin asukkaita myös osallistumaan tapahtumaan sammuttamalla mm.  valot, televisiot ja tietokoneet tunniksi ja nauttimaan yhdessä ystävien kanssa turvallista ja tunnelmallista kynttiläiltaa hyvän asian puolesta.

Kaikki Earth Hour -tapahtumat löytyvät WWF:n Earth Hour -verkkosivuilta.