Uutiset

Hämeen ammattikorkeakoulussa osallistutaan Vaatevallankumous-kampanjaan

24.04.2017

Hämeen ammattikorkeakoulussa osallistutaan Vaatevallankumous-kampanjaan

Vaatevallankumous HAMKilla tiistaina Hämeenlinnassa, keskiviikkona Forssassa. Lue lisää ja tule mukaan! #fashionrevolution…

 

Hämeen ammattikorkeakoulussa osallistutaan Vaatevallankumous-kampanjaan Hämeenlinnassa 25.4. ja Forssassa 26.4.2017.

Vaatevallankumouksessa (Fashion Revolution) ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että vaateteollisuudelta halutaan vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Vaatemerkeiltä kysytään sosiaalisessa mediassa #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt. Kampanjalla vaate- ja tekstiiliyrityksiä kannustetaan kertomaan kuluttajille missä, miten ja kuka heidän vaatteensa valmistaa. Vaatevallankumoukseen osallistutaan somepostauksella. Osallistuminen on maksutonta ja tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Vaatevallankumous-kampanjan tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa ja läpinäkyvämpää, muun muassa parantamalla ompelutehtaiden työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä kiinnittämällä huomiota vaatteiden ympäristövaikutukseen.

Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanke on mukana kampanjassa aktivoiden HAMKin opiskelijoita ja henkilökuntaa Vaatevallankumoukseen 25.4. Hämeenlinnan Visamäessä sekä 26.4. Forssassa. Hämeenlinnan kampuksella vallankumoukseen voi osallistua tiistaina aamupäivän aikana eri tapahtumapisteissä. Forssan kampuksella kampanjointi tapahtuu keskiviikkona iltapäivällä Resurssiviisauskeskuksessa, Järkivihreiden Keksintöpäivien yhteydessä.

Miten voit osallistua?

Vaatevallankumoukseen osallistutaan pukemalla jokin vaate nurinpäin, otetaan kuva itsestä ja vaatemerkistä. Kuva jaetaan sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa. Postaukseen merkataan vaatebrändi ja kysytään hashtagilla #whomademyclothes. Kuvaan liitetään mukaan myös #vaatevallankumous sekä #FashionRevolution. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon postauksia sosiaaliseen mediaan. Tapahtumapaikoille voi tulla keskustelemaan ja tekemään somepostauksen.

Aikataulu

Hämeenlinna Visamäki, ti 25.4.
A-rakennus aula klo 9-10
N-rakennus (C:n ja D:n välissä) kirjasto klo 10-11
E-rakennus ruokala klo 11-13

Forssan kampus ke 26.4.
Resurssiviisauskeskus klo 14-17 (3. kerros).

Lisätiedot:
Hämeen ammattikorkeakoulu, Alueelliset järkivihreät innovaatiot-hanke, projektipäällikkö Laura Vainio, 050 574 4555, laura.vainio@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.