Uutiset

Uusi koulutus: Biotalouden insinööri yhdistää tekniikan ja luonnonvara-alan

30.03.2017

Uusi koulutus: Biotalouden insinööri yhdistää tekniikan ja luonnonvara-alan

Biotalouden insinööri on uusi tekniikan ja luonnonvara-alan yhdistävä koulutus, jossa tietotekniikkaa sovelletaan bio- ja kiertotalouteen. Koulutus alkaa HAMKin Forssan kampuksella syksyllä 2017. Haku päättyy 5.4. Kiirehdi!!

 

Opiskele itsellesi tulevaisuuden ammatti, haku biotalousinsinöörikouluksen haku parhaillaan käynnissä! Koulutuksen sivut löytyvät osoitteesta http://www.hamk.fi/biotalousinsinoori

Kyseessä on siis täysin uusi koulutus, opiskella voi päiväopiskeluna tai monimuotona eli työn ohessa. Hakukohteiden nimet opintopolussa ovat

- Insinööri (AMK),  biotalous, päivätoteutus
- Insinööri (AMK), biotalous, monimuotototeutus

Esimakua siitä, miten koulutuksessa yhdistyvät tekniikka ja biotalous ja miten niiden avulla luodaan uutta: https://youtu.be/R98Y17SW0gw.

​Koulutus antaa tarvittavat tietotekniset taidot kehittää bio- ja kiertotalouteen teknisiä ratkaisuja ja tuotteita. Opinnoista suuri osa tehdään työelämälähtöisinä projektiopintoina. Yrityslähtöiset hankkeet voivat liittyä esimerkiksi vesi-, energia- ja jätehuoltoon, materiaalitehokkuuteen tai luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. 

Projektiopinnot perehdyttävät ammattialaan liittyvään liiketoimintaan ja yrittäjyyteen. 

Koulutuksesta valmistutaan bio- ja kiertotalousalaan erikoistuneeksi tietotekniikan ammattilaiseksi teollisuuden, insinööri- ja suunnittelutoimistojen tai julkisten toimijoiden palvelukseen sekä itsenäisiksi yrittäjiksi. 

Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi it-asiantuntija, järjestelmäarkkitehti, ohjelmistosuunnittelija tai tuotannon suunnittelija. 

Opintoihin haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa 15.3.–5.4.2017. Hakukohde on "insinööri (AMK), biotalous".

Lisätiedot: www.hamk.fi