Tapahtumakalenteri

Tervetuloa tutustumaan Forssan kattavaan tapahtumatarjontaan. Tapahtumakalenterista löydät niin suuret kuin pienetkin tapahtumat vuoden ympäri. Tunnetuimpia tapahtumia Forssassa ovat legendaarinen juoksu- ja pyöräilytapahtuma Forssan Suvi-ilta, harrasteajoneuvojen todellinen suurtapahtuma Pick-Nick, kaksipäiväinen musiikkia ja hyvää fiilistä tarjoava Forssan Holjat-kaupunkifestivaali sekä ainutlaatuiset Forssan Mykkäelokuvafestivaalit.

Tapahtumakalenteriin voi ilmoittaa omia Forssassa järjestettäviä tapahtumiaan täyttämällä lomakkeen.

Tapahtumakalenterin yhteyteen on koottu tapahtumajärjestäjien avuksi tapahtumajärjestäjän opas. Oppaassa on omat osionsa tapahtuman suunnitteluun, budjetointiin ja rahoitukseen, tapahtumapaikoille, rakenteille ja ympäristölle, luville ja ilmoituksille, tapahtumaturvallisuudelle sekä markkinoinnille ja viestinnälle.

Lisäksi tapahtumakalenterin yhteyteen on listattu Forssan tapahtumapaikat sekä Forssan kaupungilta vuokrattavat tilat.

 

Iita tehtaantyttö -filmin esitys Brander-salissa

Iita tehtaantyttö -filmin esitys Brander-salissa

Esitys Brander-salissa: Iita tehtaantyttö - Filmikertomus forssalaisen tehtaantyttöjen elämästä 1800-luvun lopussa.

Sijainti: Forssan kirjasto, Brander-sali
Yhteyshenkilö: Kirjasto, puh. 03 4141 5405

Forssa 100 -juhlavuoden jatkot:

Esitys Brander-salissa: Iita tehtaantyttö - Filmikertomus forssalaisen tehtaantyttöjen elämästä 1800-luvun lopussa. 

Iita tehtaantyttö on Liisa Vuoriston käsikirjoittama ja Maija-Liisa Sutisen ohjaama filmikertomus vuodelta 1977. Se kertoo 12-vuotiaan mökintyttö Iitan elämästä 1800-luvun lopulla. Iita pääsee Yhtiölle töihin ja siirtyy mummon mökistä asumaan muiden tehtaantyttöjen kanssa yhteiskortteeriin. Näytelmä on kuvattu Forssassa, kehräämöllä ja kutomolla. Myös näyttelijät ovat paikallisia. Filmi on YLE:n tuotantoa ja kirjastolla on siihen esitysoikeus.

Esitykset kello 10-11 ja 12-13

 

Muuta