Tapahtumakalenteri

Tervetuloa Forssan tapahtumakalenteriin. Tapahtumakalenterista löydät kootusti Forssan monipuolisen kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan menovinkkeineen kaikenikäisille.

Vuosittain Forssassa järjestetään useita ainutlaatuisia tapahtumia kuten Suomen suurimpiin juoksu- ja pyöräilytapahtumiin kuuluva Suvi-ilta, kamarimusiikkitapahtuma Musica Kalevi Aho, iloinen kaupunkifestivaali Holjat, harrasteajoneuvotapahtuma Pick-Nick sekä Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit unohtamatta maankuuluja Forssan Pilvenmäen raveja, joita järjestetään ympäri vuoden.

Tule ja nauti Forssan upeista tapahtumista!

 

Bio-Kaari: Peluri - Kuolema on elävien ongelma

Bio-Kaari: Peluri - Kuolema on elävien ongelma

Draama, komedia - Kesto 1 h 38 min - K16 - Liput 13 €

Sijainti: Bio-Kaari, Torikatu 10 Forssa
Yhteyshenkilö: www.bio-kaari.fi

Peluri - kuolema on elävien ongelma (2023)

Ruumisautobisneksen halvimmat kuskit, Risto Kivi (Pekka Strang) ja Arto Niska (Jari Virman) ovat joutuneet tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Risto on pelannut kotinsa ja perheensä ja Arto on saanut niskakipuja hoidattaessaan kuulla, ettei hänellä ole käytännössä juurikaan aivoja. Voi siis kaikella syyllä todeta, että paremminkin on mennyt.

Ystävyksillä ei käytännössä ole jäljellä muuta kuin työnsä. Sen parissa he hoitavat kaikkein likaisimmatkin keikat. Hakevat junan alle murskautuneet ja koteihinsa mädäntyneet niiden viimeiseen lepopaikkaan.

Kuten Risto osuvasti toteaa – kuolema on elävien ongelma. Sitä miesten elämässä riittää, mutta tästä huolimatta he pyrkivät uskomaan elämään. Vaikka toisella ei ole aivoja, eikä toisella sydäntä, yhdessä tilanne ei ole toivoton.

Asiat ottavat kuitenkin yllättävän suunnan ja Risto ja Arto joutuvat pelaamaan uhkapeliä omalla hengellään. Sen jälkeen mikään ei ole ennallaan. Peluri – Kuolema on elävien ongelma on kuolemanvakava komedia ystävyydestä, heikkouksista ja anteeksiannosta.

Se koskettaa, naurattaa ja satuttaa - sekä auttaa ymmärtämään elämää sen eri sävyissä. Ohjaus: Teemu Nikki; Käsikirjoitus: Teemu Nikki; Näyttelijät: Pekka Strang - Risto, Jari Virman – Arto, Elina Knihtilä -Ulla, Hannamaija Nikander - Armi, Pihla Penttinen – Saija, Samuli Jaskio - Osku, Tiina Weckström - Maikki, Marjaana Maijala -Rauni, Iivo Tuuri - Konsta, Timo Julkunen - Korsto, Mazdak Nassir – Linus, Eero Milonoff – Hakkarainen, Jouko Puolanto – Kalevi, Katja Küttner - Riina, Jani Toivola – päiväkodin johtaja, Aino Suvanto - Joan äiti, Susanna Pukkila – Mervi, Matti Onnismaa - Erik, Christina Turtiainen - Mami, Jukka Jalkanen - ruumis.

Elokuvan traileri

 

Muuta