Veera Inkeri: kun kaikki kasvit lakastuu, Galleria Moletti, 12.9.-8.10.2023

Veera Inkeri: kun kaikki kasvit lakastuu, Galleria Moletti, 12.9.-8.10.2023

Veera Inkerin installaatiot koostuvat paperimassaveistoksista ja maalauksista. Inspiraationa toimivat Galleria Moletin tiiliseinät.

Sijainti: Forssan museo
Yhteyshenkilö: Kristiina Huttunen

Galleria Moletin keskisyksyssä esittäytyy Hämeenlinnassa syntynyt kuvataiteilija Veera Inkerin näyttelykokonaisuus, joka rakentuu veistoksista ja maalauksista. 

" Galleria Moletin rouheat tiiliseinät yhdistettynä alueen historiaan ovat toimineet yhtenä innoittajanani koota juuri tähän tilaan näyttelykokonaisuus, jossa yhdistyy sekä kuosimainen tyylini maalata, sekä siloinen paperisaven muoto. Olen muuttanut usein tietokoneella tehdyn symmetrisen peilausefektin käsityöksi ja tutkinut miten matemaattinen tapa rakentaa kuvaa muuntuu lopulta maalaukseksi.  Idea tähän näyttelyyn on syntynyt hallinnan tunteen tai sen menettämisen kuvaamisesta. Lähtökohtanani on ollut henkilökohtainen kokemukseni luopumisesta, sekä yleisellä tasolla ihmisen olemus osana luonnon kiertokulkua. Symmetristen maalausten tekeminen on osaltaan ollut keino keskittyä hallitsemaan myös maalausta. "  Veera Inkeri

Lue koko näyttelytiedote Forssan museon sivuilta 

Veera Inkeri (s. 1987) on Lahdessa asuva kuvataiteilija, jonka töitä on ollut esillä aiemmin useissa näyttelyissä.  

Kuva: Yksityiskohta Veera Inkerin teoksesta Harmonia, 2023. Akryyli kartongille.

HUOM! Kaikille avoimet avajaiset 12.9. klo 16. Tervetuloa! 

 

Muuta