Elizabeth San Miguel: Reiän AnatOmia 23.5 - 18.6.2023 Galleria Moletti

Elizabeth San Miguel: Reiän AnatOmia 23.5 - 18.6.2023 Galleria Moletti

Taidetta kirjasta - kirjojen taidetta. Elisabeth San Miguel kierrättää vanhat kirjat uuteen elämään visuaalisina teoksina.

Sijainti: Forssan museo
Yhteyshenkilö: Kristiina Huttunen

"Tutkin teoksissani visuaalisen ja kirjallisen taiteen kerrostuneisuutta installaatioiden avulla. Teokset ovat myös uudelleentulkintoja teoksista, jotka ne kokonaan tai osin sisältävät.

Sukelsin kirjojen kiehtovaan maailmaan heti opittuani lukemaan. Lukemattomiin sosiokulttuurisiin konteksteihin ja aikakausiin sijoitetut monitahoiset ja –kerroksiset teemat, juonet ja henkilöhahmot kuljettivat minut pois omasta ajastani ja elämästäni outoihin ja kaukaisiin maailmoihin.

Koska keskeinen työmenetelmä oli kontrolloitu polttaminen, pysähdyin myös muistelemaan kirjarovioiden ja taideteosten tuhoamisen karmeaa historiaa ja sitä valtavaa tieto- ja taidemäärää, jonka maailma sensuurin takia on menettänyt. Installaatiosarjassa tuli toimi luovana elementtinä, joka loi kerroksia kerrosten taakse.  

Teosten kirjat ovat löydettyjä ja pois heitettyjä teoksia, joita olen kerännyt sieltä ja täältä. Halusin pelastaa ne pölyltä, kosteudelta ja homeelta, jotka ennakoivat täydellistä unohdusta. Kirjan elämänkierto voi nykyään olla surullisen lyhyt, koska elämme kulutusyhteiskunnassa. Näyttelyn taustalla on siis myös ekologinen kierrätysajattelu recycling ja upcycling prosessien avulla. Nykytermein kierrätin kirjat uuteen elämään visuaalisina teoksina. "

 Elizabeth San Miguel

Elizabeth San Miguel toimii kuvataiteilijana Espoossa. Hän on opiskellut kuvataiteita, taidehistoriaa ja taidekasvatusta Jyväskylän ja Lapin yliopistoissa sekä Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tuotannossaan hän tutkii ajankohtaisia aiheita, värejä, struktuureita ja visuaalisia elementtejä abstraktion kautta. Traditionaalisten maalaus-, kollaasi-, piirustus- ja 3D-materiaalien lisäksi hän hyödyntää myös kierrätysmateriaaleja. 

Reiän AnatOmia 

Galleria Moletti, Forssan museo

23.5.-18.6.2023

ti-pe 10-16

la 10-14, su 12-16  (1.6. alkaen la-su 12-16)

Kuva: Elizabeth San Miguel: Reiän AnatOmia, 2023.  Yksityiskohta installaatiosta. 

 

Muuta