Tapahtumat

Opastettu näyttelykierros

14.10.2021 klo 17:30 – klo 18:30

Opastettu näyttelykierros

Louna-kirjastot 35 vuotta -näyttelyyn. Vapaa pääsy.


Yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta -näyttely

14.10. klo 17.30 opastettu näyttelykierros. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti kaupunginkirjaston aukioloaikoina ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Tervetuloa!

Näyttelyssä voit 

  1. Louna-kirjastojen 35-vuotisnäyttely Vinkkelissä on osa Kirjastopalveluita seudullisesti -hanketta. Hankkeen sisällöt, kuten seutukirjastoselvitys, on esitelty postereissa, jotka on koottu hankkeen valtuustoinfojen diaesityksistä.

  2. Taiteilija Petra Heikkilä on tehnyt useamman kerran yhteistyötä Louna-kirjastojen kanssa. Näyttelyssä on esillä ilvekset Tammelan kirjastoauton kyljistä sekä Forssan kulttuuritoimen Pumpulienkeli-maalauksia ja Kurttuuli-pässi. Mukana on myös Lounais-Hämeen Kirjan Ystävät ry:n postikorttisarjasta kirjaston postikortin originaali ”Täällä Pohjantähden alla” vuodelta 1999. Sermin toisella puolella olevia postikorttitauluja on ollut esillä mm. Tammelan entisessä Kirkkoahteentien kirjastossa. 

  3. Vuoden 2022 aikana Forssan ja Tammelan kahden vanhan kirjastoauton tilalle on tulossa yksi uusi kirjastoauto. Uusi kirjastoauto ajaa kahdessa vuorossa, kahden kuskin avulla Forssan ja Tammelan reitit. Uuden kirjastoauton toimittaa Kiitokori ja se rakennetaan Volvon alustalle. Näyttelyssä esitellään Forssan ja Tammelan kirjastoautojen historiaa.

  4. Louna-kirjastojen atk-yhteistyö alkoi vuonna 1986. Seudun kirjastojen historia yltää kuitenkin paljon pidemmälle. Näyttelyssä voi tutustua Tammelan Lainakirjaston asetuksiin vuodelta 1860 sekä kuusi vuotta myöhemmin perustettuun Forssan tehtaitten työväen yhteiseen lainakirjastoon eli tehtaankirjastoon. Esillä on myös vanhoja kirjoja ja sanomalehtiartikkeleita.

  5. Louna-kirjastoihin kuuluvat Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastot. Kukin kirjasto toteutti pienen näyttelyn omasta kirjastostaan osaksi yhteistä näyttelyä. Forssan kaupunginkirjasto, Humppilan kunnankirjasto ja Ypäjän kunnankirjasto esittelevät vanhoja ja nykyisiä kirjastorakennuksiaan. Lisäksi Humppilan ja Ypäjän kirjastoista on esillä lehtileikekansiot.

  6. Jokioisten kunnankirjasto esittelee kuvissaan kirjaston monipuolista toimintaa ja yhteisöllisyyttä. Tammelan kunnankirjastosta on esillä asiakkaan valokuvista koottu kuvakollaasi Kirkkoahteentien kirjaston tapahtumasta, kirjaston muuttoon liittyviä lasten taideteoksia aiheesta ”Unelmieni kirjasto” sekä Pirre Bonon ja Pirjo Pauluksen toteuttama valokuvanäyttely lasten toteutuneista ideoista.

  7. Lukunurkkauksessa voi lukea satuja lasten kanssa tai pysähtyä kuvaamaan itsensä Jokioisten lukutoukka Kirmiinan kanssa. Vinkkelin perällä voi ihastella Tammelan kirjaston kesätyöntekijöiden kanssa toteutettua Ilves-maskotin Louna-kirjasto-kierrosta ja istahtaa säkkituoliin pohtimaan syntyjä syviä.
Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Wahreninkatu 4
Yhteyshenkilö: Maarit Järveläinen (03) 4141 5400