Tapahtumat

Iitan jooga Ronttismäen tehtaalaismuseolla

10.06.2021 klo 18:00 – 15.07.2021 klo 18:00

Iitan jooga Ronttismäen tehtaalaismuseolla

Tervetuloa joogaamaan tehtaalaismuseon viihtyisälle pihamaalle. Nappaa mukaan jooga-alusta ja vesipullo. Vapaa pääsy. Nähdään Ronttismäessä!


Ronttismäen tehtaalaismuseon kesään kuuluvat Iitan joogat! Nappaa siis mukaasi alusta ja vesipullo ja saavu osoitteeseen II Linja 5-7, Forssa. Joogat ovat maksuttomia. Tervetuloa nautiskelemaan ja rentoutumaan. Joogan jälkeen on mahdollisuus tutustua museon pihaan ja museorakennuksiin.

KESÄN 2021 AIKATAULU:

10.6. klo 18
17.6. klo 18
1.7. klo 18
8.7. klo 18
15.7. klo 18

Ronttismäen tehtaalaismuseo on vanhan tehdasyhdyskunnan tehtaalaiskorttelin piha ja puutarha 1800-luvun loppupuolelta.

Piha-alue on viettänyt hiljaiseloa jo pitempään, mutta nyt on aika herätellä perinteistä pihaa uuteen kukoistukseen vanhaa säästäen ja kunnioittaen. Vesakkoa on raivattu ja näkymiä avattu valoisuuden lisäämiseksi. Vanhat perinne- ja luonnonkasvit säilytetään. Uusia istutuksia perustetaan. Hyötykasvipuutarhaa kehitetään. Luodaan oleskelupaikkoja, joissa on mahdollisuus pysähtyä ja rauhoittua. Tehtaalaismuseon puutarhan elävöittämisen tavoitteena on tarjota vierailijalle vanhan pihapiirin rauhallista viihtyisyyttä, vastapainoksi nykypäivän kiireiselle elämänrytmille. Paikka, jossa voi katsella, kuunnella, haistella, kosketella ja maistella. Annetaan myös luonnolle ja luonnollisuudelle mahdollisuus elää elämäänsä omaan tahtiinsa ja rakentaa meille mielen maisemaa, vuodenaikojen mukaan. Luonnonmukaisuus lisää viihtyisyyttä puutarhassa. Työ on vasta alussa.


Sijainti: 2. Linja 5-7