Tapahtumat

Kohtaamisia ja kimalluksia -valokuvanäyttely ja animaatiokooste

02.03.2021 – 30.03.2021
Viikonpäivät: ma, ti, ke, to, pe, la

Kohtaamisia ja kimalluksia -valokuvanäyttely ja animaatiokooste

Näyttely avoinna ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Vapaa pääsy.


KOHTAAMISIA JA KIMALLUKSIA:
Valokuvanäyttely ja animaatiokooste  2. - 30.03.2021

Esillä Näyttelytila Vinkkelissä , Wahreninkatu 4 (2. kerros), 30100 Forssa.

Näyttely on avoinna ma-to klo 11-19, pe klo 11-17 ja la klo 10-14. 
Vapaa pääsy.
Tervetuloa!

“Oletko sinä pakolainen”
kysyy pieni tyttö tarttuen minua samalla kädestä kiinni.
 Kävelemme hetken käsi kädessä Kiberan slummissa Nairobissa.

 
Kohtaamisia ja kimalluksia on sukellus kulttuurin moninaisuuteen. Nyt, kun rajat ovat kiinni ja ulkomaanmatkoja ei suositella, pääsemme matkustamaan ja kohtaamaan ihmisiä eri puolelta maailmaa tämän näyttelyn kautta. Tarjolla on valokuvia sekä maailmalta että Suomessa asuvien maahanmuuttajien juhlista. Näyttelyssä on esillä lapsille myös animaatioita eri puolelta maailmaa. Näyttely kokonaisuudessaan on osa Taiteen edistämiskeskuksen laajempaa kulttuurisen moninaisuuden teemaa. Kokonaisuus liittyy myös rasisminvastaisen viikon toimintaan (viikko 12).

Näyttelyn kohtaamiset esittelevät ihmisiä vauvasta vaariin eri puolelta maailmaa. Kuvat ovat Maikki Kantolan matkoilta Arabi Emiraateista, Armeniasta, Bangladeshista, Etiopiasta, Intiasta, Italiasta, Iranista, Japanista, Keniasta, Kiinasta, Malista, Meksikosta, Romaniasta ja Taiwanista. Kuvat on otettu vuosina 2006 – 2017. Kohtaamiset ovat hetkiä, jotka ovat pysäyttäneet – hetkiä, joilla on ollut merkitystä. Ne ovat joko pysäyttäneet miettimään elämän monimuotoisuutta tai nostattaneet tavalla tai toisella hymyn huulille.

Kulttuurien kimalluksia osuus sisältää monikulttuurisia juhla-asuja esitteleviä valokuvia. Sen kuvien malleina ovat poseeranneet eri kulttuuritaustoista Suomeen muuttaneet ihmiset. Eri kulttuurien juhlien yhteisöllisyys sekä juhlien ja niiden asujen luoma tunnelma ovat samankaltaisia, vaikka juhlien aiheet ja aiheet eroavatkin toisistaan. Näyttelyn yhteyteen on kostettu myös tietopaketti muutamien isojen maiden ja uskontokuntien tärkeimmistä juhlista. Alakouluikäisille on tarjolla aiheeseen liittyviä tehtäviä. 

Animaatiokoosteen (39 min) elokuvat perustuvat eri maiden kansantarinoihin. Paikalliset lapset ja nuoret näissä maissa ovat tehneet animaatioita liitännäisenä omaan tarinaperinteeseensä. Näiden kertomusten avulla pääsee sisälle kunkin maan kulttuuriin ja matkaamaan satujen siivin kohti Irania, Intiaa, Kiinaa, Ukrainaa ja Meksikoa. Elokuvat on tekstitetty suomeksi.
 Animaatiokooste on katsottavissa myöhemmin myös osoitteesta:    https://youtu.be/DFsoD8D5aT8 

Kulttuurien kimalluksia valokuvasarja syntyi EU:n tukeman Tampere yhdessä- projektin alaisuudessa toteutettavan pienhankeen “Kulttuuria kuviksi” lopputuloksena. Projektia toteutti laajemmin Videootit ry:ssä toimineet Mirja Paljakka ja Maikki Kantola. Paljakka on valokuvaaja ja opettaa valokuvausta Pirkan Opistossa. Kantola on pitkän linjan mediakasvattaja ja mediataiteilija. Hän toimii nykyään Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilijana. 

 Lisätietoja

 maikki.kantola@taike.fi   |     puh 0295 330825
 Kulttuurin moninaisuuden läänintaiteilija   |  Taiteen edistämiskeskus


Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Wahreninkatu 4