Tapahtumat

Saviselta maalta : akvarelleja, maalauksia ja valokuvataidetta

11.01.2021 – 30.01.2021
Viikonpäivät: ma, ti, ke, to, pe, la

Saviselta maalta : akvarelleja, maalauksia ja valokuvataidetta

Taina Kaarron ja Oili Saarikon yhteisnäyttely 11.-30.1.2021 avoinna ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Vapaa pääsy.


Saviselta maalta -taidenäyttely

Vinkkelissä 11.-30.1.2021

Kahden loimaalaistaiteilijan, Taina Kaarron ja Oili Saarikon,  yhteisnäyttelyssä on esillä akvarelleja, maalauksia ja valokuvataidetta.

Näyttelyyn voi tutustua vapaasti ma-to 11-19, pe 11-17 ja la klo 10-14.

Tervetuloa!

Kaksikko on pitänyt useita yhteisnäyttelyitä ja molemmat ovat erittäin tuotteliaita taiteilijoita. Taiteilijat ovat tutustuneet toisiinsa virkeässä Loimaan Taideseurassa, jonka jäsenenä Saarikko on toiminut pitkään ja Kaartokin jo muutamia vuosia. Molemmat toimivat Taideseuran hallituksessa ja haluavat kehittää savisen seudun taide-elämää.

Oili Saarikko on pitkän linjan akvarellisti, aloittanut maalaamisen parikymmentä vuotta sitten aluksi öljyvärillä ja vaihtanut aika pian akvarelliin. Saarikko maalaa luontoaiheita, ihmisiä ja eläimiä sekä vähän välillä innostuu vaikkapa polkupyöristä. -Haluan maalata töitä joista jää katsojalle hyvä mieli, katsoja pääsee hetkeksi unohtamaan arjen ja ajatus karkaa jonnekin ihan muualle, Saarikko kertoo. Hän tekee töitä myös tilauksesta. 

Kaarto on aloittanut valokuvatöillä, innostunut sekoittamaan niihin akryylimaalia ja viime aikoina maalaukset ovatkin vallanneet yhä suurempaa tilaa tuotannosta. Kaarto haluaa rakentaa töihinsä tarinaa. Aiheina metsää, eläimiä sekä maaseutua. Töistä löytyy usein ainakin yksi lintu, Kaarto naurahtaa. Kaarton opiskeluvuodet (Pekka Halosen akatemia graafinen suunnittelu) pääkaupunkiseudulla aiheuttivat taiteilijan mukaan kovaa ikävää jopa saven hajuun, ja kotiseudulle palaaminen viidentoista vuoden jälkeen tuli ajankohtaiseksi. Kaarto tekee myös tilaustöitä sekä kuvituksia.


Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Wahreninkatu 4