Tapahtumat

Karoliina Arvilommi: Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa 29.9.-25.10.2020

29.09.2020 klo 10:00 – 25.10.2020 klo 15:30
Viikonpäivät: ti, ke, to, pe, la, su

Karoliina Arvilommi: Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa 29.9.-25.10.2020

Karoliina Arvilommi tuo huovuttamistekniikalla tehtyä tekstiilitaidettaan Forssan museon Galleria Molettiin 29.9.


Karoliina Arvilommin näyttely "Kingdom Animalia - Luonnoksia olioista menneisyydessä ja tulevaisuudessa" on Galleria Moletin lokakuun 2020 näyttely. 

 "Minua kiehtovat vanhat tekstiilit, jäkälät, hitaus, avaruus, jääkukat ikkunassa, vesi kaikissa muodoissaan, rannat, alkueliöt, eri kulttuurit, nomadit, ihmiset rajoilla..." kertoo Arvilommi. 

Väreillä ja niiden keskinäisillä suhteilla on aina ollut tärkeä rooli Arvilommin työskentelyssä. Näyttelyssä esillä olevissa "Palapeli" - töissä myös muoto on merkittävä.  Samoja osia käyttäen voi muodostaa vaihtuvia kuvia. Teoskokonaisuuden taustalla on ajatus siitä, että kaikki elävä on tehty samoista aineista.

Tekniikkana Arvilommi käyttää perinteistä vesihuovutustekniikkaa, jota on muunnellut omaan ilmaisuunsa sopivaksi. Huovutus tekniikkana on vapaa ja maalauksellinen. Materiaalin, suomenlampaan villan, taiteilija hankkii suoraan paikallisilta  luomutiloilta, pesee ja värjää sen käsin. Karstauksen Arvilommi tekee yhdessä puolisonsa kanssa yli satavuotiaalla karstauskoneella.  


Sijainti: Galleria Moletti, Forssan museo
Yhteyshenkilö: Kristiina Huttunen