Tapahtumat

Kultainen Vasikka -näyttely

07.01.2020 – 31.01.2020
Viikonpäivät: ma, ti, ke, to, pe, la

Kultainen Vasikka -näyttely

Panu Palmin näyttelyyn voi tutustua ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Vapaa pääsy.


Kultainen Vasikka -näyttely 7.-31.1.2020 Vinkkelissä 

Panu "Prinssi" Palmin näyttelyyn voi tutustua vapaasti kirjaston aukioloaikona ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Tervetuloa!

Forssalaislähtöinen Panu Palm kertoo näyttelystään lyhyesti:

"Kultainen Vasikka on näyttely, joka sai alkunsa siitä, kun kyllästyin esiintymään kapakoissa ja halusin estradin, jossa voi esittää muutakin kuin hyvää fiilistä. Estradin, missä ei itse tarvitse olla edes paikalla.

Alun perin tarkoituksena oli tuoda esille tekemääni musiikkia ja videoteoksia, mutta projektin edetessä ja tutustuessani tyttöystäväni avustuksella nykytaiteeseen ymmärsin, että tilan voisi hyödyntää paljon laajemminkin.

Näin idea pyrkimyksestä lihallistaa ajatuksia jokapäiväisestä elämästä syntyi ja alkoi kasvaa. Nimensä ja pääteoksensa näyttely on saanut Puolan matkalla pohdinnasta, kuinka sosiaalisen median muovaama muka vapaamielinen kulttuuri muistuttaa sääntöineen ja rituaaleineen perinteisiä uskontoja, ja kuinka muka jumalattomassa yhteiskunnassa jumalanpalvelus tapahtuu vain eri välinein kuin perinteisemmissä uskonnoissa.

Ihmisen halu luoda itsestään jumalan kuva ei pyrkimyksenä ole myöskään koskaan poistunut keskuudestamme. Päinvastoin. Henkilökohtainen brändi on tätä päivää, ja sellaisen luominen on enemmän vaatimus kuin kannustus. Näyttelyn tarkoituksena onkin pohtia, mikä on tällaisen kulttuurin hinta ja mitä sen kullattu pinta piilottaa – tai pikemminkin, jättää kertomatta."

Kultainen Vasikka -näyttelyn esittely


Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Forssan kirjastotalo, Wahreninkatu 4