Tapahtumat

Kesäloma Houtskärissä

03.12.2019 – 28.12.2019
Viikonpäivät: ma, ti, ke, to, pe, la

Kesäloma Houtskärissä

Pekka Salomaan maalauksia ja Lauri Asantin luontokuvia Vinkkelissä 3.-28.12.2019. Vapaa pääsy.


kesäloma Houtskärissä

Pekka Salomaan maalauksia & Lauri Asantin luontokuvia

Näyttelytila Vinkkelissä 3.-28.12.2019.

Näyttelyyn voi tutustua vapaasti kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 11-19, pe ja aatot klo 11-17 sekä la klo 10-14. Tervetuloa!

Näyttelyn avajaiset tiistaina 3.12.2019 klo 19.00 Vinkkelissä (käynti A-portaan kautta). Avajaisissa esiintyvät Aurora Manninen (laulu) ja Kaj Chydenius (piano). Ohjelmassa Kaj Chydeniuksen lauluja. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Pekka Salomaa oli keväällä 1949 isänsä ja professoreiden Erkki Tantun ja Armas Mikolan sekä taiteilija Pentti Veroman kanssa Houtskärin saaristopitäjässä kuvantekomatkalla, Tanttu graafikon ominaisuudessa ja muut maalausaiheita etsimässä. Pekka Salomaa sai olla mukana heidän apupoikanaan ja samalla oppilaanakin. 

Salomaan isä teki runsaasti luonnoksia tuolta matkalta. Pekka Salomaa kertoo yrittäneensä parhaansa mukaan piirustella luonnoskirjaansa kuvia näistä saaristolaisaiheista. Nyt vuosikymmenien jälkeen hän on noita luonnoskirjoja kaivellut esille ja eläkkeelle päästyään maalaillut niistä nyt näyttelyssäkin nähtäviä maalauksia.

Lauri Asantin perheellä on ollut kesäpaikka Houtskärissä. Siellä hän pikkupoikana kalasteli ja myös kulki lintujen perässä isänsä kanssa. Vasta vuosia myöhemmin hän alkoi itsekin kuvaamaan luontoa, mm. merikotkia, joita on esillä tässä näyttelyssä.

Lauri Asantin kotisivut.


Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Wahreninkatu 4