aA
 
 
aA
 

Tapahtumakalenteri

Kesäillan maratonin juoksijoita
 
 

Tapahtumat

Noora Ylipieti - Toisia palveleva rakkaus 5.3. - 31.3.

05.03.2019 – 31.03.2019
Viikonpäivät: ti, ke, to, pe, la, su

Noora Ylipieti - Toisia palveleva rakkaus 5.3. - 31.3.

Uusi taidenäyttely Forssan museon galleriassa.


Maalauksiani leimaa kepeä suoraviivaisuus, joka kytkeytyy kehollisuuden ja emootioiden kuvauksiin. Nämä puolestaan ilmenevät usein fyysisin voimasymbolein ja hellyydessä. Vastapoolit sulautuvat holistiseksi kokonaisuudeksi, jossa eri ilmiöt tukevat toisiaan.

Tulokulmani on nykytaiteellinen ja maalauksissa voi havaita intertekstuaalisia viittauksia tunnettuihin tarinoihin ja henkilöihin. Teoksia on kuvattu surrealistisiksi ja niitä on verrattu katutaiteeseen sekä outsider-taiteeseen. Visuaalisesti maalauksiani leimaavat hallittu kaaos, kahlitsematon maalausjälki ja kirkkaat värit.

Teoksien lapsenomaisella ilmeellä ja niihin kehittämilläni hahmoilla mielikuvitusmaailmoineen, tuon lähestyttävyyttä, huumoria ja lisäkerroksia. Hahmot luovat maalauksiin anekdootteja ja assosiaatioita, toimien myös allegorioina erilaisille arkkityypeille. Se mitä nämä edustavat voi nähdä kujeilevammin tai vakavammin, kenties molemmin tavoin.

Maalausten tarkoitus ei ole olla neutraaleja, vaan pikemminkin vaihtoehtoisuutta lisääviä. Ne voi kuitenkin ottaa vastaan juuri haluamallaan tavalla, vapaasti ja omia tulkintoja käyttäen. Juuri sitä toivon.

Noora Ylipieti

noora@nooraylipieti.com


Näyttely on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti
TI-PE 10-16
LA 10-14
SU 12-16

Vapaa pääsy. Tervetuloa!


Sijainti: Forssan museo, Wahreninkatu 12