aA
 
 
aA
 

Tapahtumakalenteri

Kesäillan maratonin juoksijoita
 
 

Tapahtumat

 Anne Heinonen: Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt

25.09.2018 – 21.10.2018
Viikonpäivät: ti, ke, to, pe, la, su

Anne Heinonen: Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt

Valokuvanäyttely on avoinna 25.9. – 21.10. museon aukioloaikojen mukaisesti. Vapaa pääsy.


Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt Forssan museolla

Kymmenen vuotta sitten Anne Heinonen lähti vuodeksi Afrikkaan, eikä hän sen jälkeen osannut palata entiseen. Hän alkoi tehdä pitkiä matkoja eri puolille maailmaa, aluksi etenkin Afrikkaan. Noilta matkoilta ovat syntyneet näyttelyt Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta, jotka ovat esillä Forssan museon Aulagalleriassa 25.9.-21.10.


Paikkani maailmassa

Paikkani maailmassa -näyttely esittelee Anne Heinosen suosikkimatkavalokuvia vuosilta 2008–2018. Kuvissa on muistoja muun muassa ugandalaiselta pakolaisasutusalueelta, eteläsudanilaisista häistä, Japanissa lumipalloja tekevistä apinoista ja Borneon sademetsien kiehtovista hyönteisistä.


Kuvien rinnalla kulkee Siperian junamatkalla syntyneitä runoja. Ne johdattavat matkoilla syntyneisiin ajatuksiin, joissa käsitellään syntymistä ja kuolemista sekä paikkaamme maailmassa niiden välillä.


Unia Afrikasta

Unia Afrikasta -valokuvanäyttelyssä esitellään kahdeksan unta useasta Afrikan maasta. Unissa avustetaan synnytyksessä, nähdään ihmisten muuttuvan petoeläimiksi ja etsitään presidenttiä lentävässä toimistossa. Millaisia unia näkee etiopialainen sirkusklovni tai tansanialainen perhoskasvattaja? Näitkö ehkä saman unen? Tunnistatko maiseman, jota sinulle kuvaillaan?


                      ”Ystäväni oli sairas. En tiedä, mikä hänen oli, mutta hän oli hyvin sairas. Päivä                          muuttui hetkessä yöksi. Myöhemmin oli hänen hautajaisensa, enkä minä ollut enää             nuori vaan tunsin itseni vanhaksi.”                       Peter, 47


Unienkerääjä Anne Heinonen on matkoillaan useasti havainnut, kuinka kulttuurit, roolit ja ulkonäöt ovat ihmisten päälle liimattuja, ja kuinka ihmisyys on jossain paljon syvemmällä. Sitä samuutta hän käsittelee uninäyttelyllä. Näyttely on aiemmin ollut esillä Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Lontoossa.


Matkaajasta ja unienkerääjästä

Forssalaissyntyinen Anne Heinonen on kiertänyt maailmaa ihmisenä, vapaaehtoisena, toimittajana ja valokuvaajana. Hän on työskennellyt pakolaisasutusalueilla, asunut apinatarhoilla ja viettänyt tuhottomasti aikaa paikallisissa kulkuneuvoissa. Heinosen aiempi valokuvanäyttely eteläafrikkalaisen apinatarhan asukkaista kiersi useissa Suomen kaupungeissa, myös Forssassa.Lisätietoja:
Anne Heinonen
050-4010939
anne@anneheinonen.com
www.anneheinonen.com


Aulagallerian näyttelyt ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti.
TI-PE 10-16
LA 10-14
SU 12-16


Sijainti: Forssan museon Aulagalleria