Ajankohtaista tietoa koronasta Forssan kaupungin asukkaille

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksista Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin.

Sivu päivitetty 18.6.2021


Kaupungintalo

Maakunnan pandemiaryhmän suositusten mukaisesti Forssan kaupungintalo on siirtynyt palvelemaan asiakastapaamisissa ajanvarauksella 8.2.2021 alkaen.

Ajanvarauksella palveleminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupungintalon alaovet pidetään suljettuina ja asiakkaita pyydetään varaamaan aika joko puhelimella tai sähköpostilla. Kaupungin työntekijöiden yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.forssa.fi. Kaupungintalon puhelinvaihde palvelee numerossa 03 41 411, arkisin klo 8-15 välisenä aikana. Henkilöstöravintola Varimakkee on suljettuna 30.4.2021 asti.

Myös Forssan kaupungintalolla toimiva Kela siirtyy toimimaan ajanvarauksella. Kelan palveluasiantuntija on tavattavissa ajanvarauksella ti-pe klo 9-12 ja 13-15. Palveluasiantuntijalle voi varata ajan Kelan puhelinpalvelusta, jonka numeron löydät osoitteesta: www.kela.fi/soita-kelaan

Myös kaupungintalolla toimivat Fshky:n aikuissosiaalityö ja vammaispalvelut siirtyvät toimimaan ajanvarauksella. Fshky:n palveluihin voi varata ajan soittamalla numeroon
 03 41 911, arkisin klo 9-10 välisenä aikana.


Sivistys- ja tulevaisuuspalvelut

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen palvelut jatkuvat kesän ajan normaalisti, kuten aiemmin on ilmoitettu.

Peruskoulu

Yläkoulut, jotka ovat olleet etäopetuksessa 11.4.2021 asti, palaavat lähiopetukseen 12.4.2021.

Jos oppilaalla on pienikin epäilys sairastumisesta, pyydetään häntä jäämään kotiin.

Forssan yhteislyseo 

Forssan yhteislyseo palaa lähiopetuksen 12.4.2021 alkaen.

Jos oppilaalla on pienikin epäilys sairastumisesta, pyydetään häntä jäämään kotiin.

Musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja Wahren-opisto

Musiikkiopistolla, kuvataidekoululla ja Wahren-opistolla yli 12-vuotiaiden opetuksessa jatketaan etäopetuksessa ja osa opetuksesta pysyy keskeytettynä toistaiseksi. Yksilöopetus (1 opettaja ja 1 opiskelija) on mahdollista toteuttaa, jos turvaetäisyydet pystytään turvaamaan. Alle 12-vuotiaiden opetusta voidaan toteuttaa etänä tai normaalisti turvamääräykset huomioiden.


Vapaa-aikapalvelut

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Viihdeuimala Vesihelmi:
Vesihelmi on kiinni asiakkailta.

Vesihelmi avataan vuosihuollon jälkeen 9.8.2021.

Alakoululaisten (vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden) koululaisuinnit ja harrastustoiminta voi jatkua turvaväleistä huolehtien ja kontakteja välttäen.

Liikuntatoimi:
Aikuisten liikuntaryhmät aloittavat terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden jo kesällä. Syksyn liikuntaryhmät aloittavat lomakauden jälkeen. Liikuntaryhmien toiminta-ajoista tiedotetaan erikseen.

Alakoululaisten (vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneiden) harrastustoiminta voi jatkua turvaväleistä huolehtien ja kontakteja välttäen. Yläkouluikäisten (vuonna 2007 ja sitä vanhempien) harrastustoiminta on tauolla 8.3. alkaen. Liikuntapaikoilla suositellaan käytettävän maskia yleisissä tiloissa ja huomioimaan muutkin turvamääräykset.

Nuorisotoimi:
Lasten liikennepuisto on käytössä terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden aukioloaikoina.  

Forssan museo:
Forssan museo on asiakkaiden käytössä terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden aukioloaikoina.

Kirjasto:
Kirjasto on asiakkaiden käytössä terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden aukioloaikoina.

Näyttelytila Vinkkeli:
Auki kirjaston aukioloajoin. Kävijöiden noudatettava tarkasti terveysturvallisuuskäytänteitä. 

Kaupunki ei vuokraa tilojansa juhla/yksityiskäyttöön toistaiseksi.


Kasvomaskien käyttö ja kasvomaskijakelu 

Forssan kaupunki on määrännyt työntekijänsä käyttämään kasvomaskia työpaikoilla sisätiloissa.  Määräys ei koske varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, jota ohjeistetaan tarkemmin esimiehien toimesta.

Kasvomaskia on käytettävä, kun liikutaan tai oleillaan yleisissä tiloissa. Omassa työtilassa, esimerkiksi toimistohuoneessa, ei kasvomaskia tarvitse käyttää silloin, kun huoneessa on yksin. Jos huoneessa on useampi henkilö, tulee kasvomaskia käyttää.

Jotkut sairaudet estävät kasvomaskin käytön ja tällöin sen käytöstä kieltäytyminen on perusteltua.

Kaupunki hankkii ja jakaa kasvomaskit työntekijöilleen. Työntekijät voivat tiedustella kasvomaskeja esimiehiltään.

Myös kaupungin toimipisteiden asiakkaiden on käytettävä kasvomaskeja. Lisäksi tulee muistaa vähintään kahden metrin turvaväli.

Kasvomaskijakelu vähävaraisille, haavoittuvimmassa asemassa oleville ja omaishoitajille järjestetään Forssan kauppatorilla tiistaisin klo 9.00-12.00. Maskit jaetaan matkailun infopisteellä, torirakennuksen Ankkalammin puoleiselle ovella. Muistattehan noudattaa hygieniaohjeistusta ja riittäviä turvavälejä saapuessanne noutopisteelle.