Ajankohtaista tietoa koronasta Forssan kaupungin asukkaille

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksista Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin.

Ohjeita koronavirukseen sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille

Koronaohjeita kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatukseen

Sivu päivitetty 17.1.2022


17.1.2022 - Forssan kaupungin opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa paljon koronatartuntoja

Forssan kaupungin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa on paljon korona tartuntoja sekä lukuisia tartuntaepäilyjä ja vahvistamattomia tartuntoja.

Tartunnoista tai altistumisista ei enää erikseen kaupungin toimesta tiedoteta.

Tärkeää on, että mikäli oireita ilmenee, niin lasta ei laiteta hoitoon tai kouluun.

Päiväkodeissa ja kouluissa noudatetaan edelleen terveysturvallisuuteen liittyviä terveysviranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Sairaanhoitopiirin uudet ohjeet sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille löytyvät kaupungin verkkosivulta:

Koronaohjeita kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatukseen

Ohjeita koronavirukseen sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille


12.1.2022 - Osa Forssan kaupungin vapaa-aikapalveluista pysyy suljettuina AVI:n jatkettua määräyksiään

Forssan kaupunki jatkaa nykyisiä koronarajoituksia osassa palveluitaan ainakin 26.1.2022 asti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antaman rajoitusmääräyksen mukaisesti viihdeuimala Vesihelmi pysyy suljettuna 26.1.2022 asti. Sulkuaikana Vesihelmessä voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta sekä lasten ja nuorten ohjattua toimintaa.

Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien toimintaa ei järjestetä 26.1.2022 asti. Myös liikuntatilat ovat suljettuna 26.1.2022 asti. Päätös liikuntatilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Nuorisotila Kuutamo toimii ko. aikana enintään 10 osallistujan ja kahden valvojan kokoonpanolla.

Kaupunginkirjasto ja museot toimivat terveysturvallisia ohjeita noudattaen.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva etätyösuositus jatkuu 26.1.2022 asti ja Forssan kaupungintalo pysyy suljettuna ainakin 26.1.2022 asti. Tähän tekee poikkeuksen aluevaalien ennakkoäänestys, joka järjestetään 12.–18.1.2022 ja kaupungintalolla on yksi ennakkoäänestyksen äänestyspisteistä. Edellä mainittuna aikana kaupungintalon alaovi on auki arkipäivisin klo 10–14.

Vahva maskisuositus jatkuu kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kaupunki toivoo asukkaidensa pysyvän aktiivisina rokottautumisen kanssa.


29.12.2021 - Forssan kaupunki sulkee vapaa-aikapalvelujaan AVI:n määräyksen mukaisesti

Forssan kaupunki sulkee osan vapaa-aikapalveluistaan 30.12.2021-12.1.2022 väliselle ajalle.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 28.12.2021 antaman rajoitusmääräyksen mukaisesti Forssan kaupunki sulkee viihdeuimala Vesihelmen 30.12.2021 alkaen ja se pysyy suljettuna 12.1.2022 asti. Sulkuaikana Vesihelmessä voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta sekä lasten ja nuorten ohjattua toimintaa. 

Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien toimintaa ei järjestetä 12.1.2022 asti.
 
Nuorisotila Kuutamo toimii ko. aikana enintään 10 osallistujan ja kahden valvojan kokoonpanolla.
 
Kaupunginkirjasto ja museot toimivat terveysturvallisia ohjeita noudattaen.


22.12.2021 - Forssan kaupunki jatkaa koronarajoituksiaan

Forssan kaupunki jatkaa nykyisiä koronarajoituksia osassa palveluitaan ainakin 16.1.2022 asti.

Koronapassi on käytössä Viihdeuimala Vesihelmessä, Forssan museossa sekä kaupungin järjestämissä liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva etätyösuositus jatkuu 16.1.2022 asti ja Forssan kaupungintalo pysyy suljettuna ainakin 16.1.2022 asti.

Vahva maskisuositus jatkuu kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kaupunki toivoo asukkaidensa pysyvän aktiivisina rokottautumisen kanssa ja muistavan terveysturvallisuuden joulun vietossa. Kaupunki toivottaa asukkailleen hyvää ja rauhallista joulua!


10.12.2021 - Forssan kaupunki ottaa koronapassin käyttöön osassa palveluitaan

Koronapassi otetaan käyttöön Viihdeuimala Vesihelmessä, Forssan museossa sekä kaupungin järjestämissä liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa 11.12.2021 alkaen. Koronapassi on voimassa ainakin 31.12.2021 asti.

 Koronapassi ja henkilötodistus tulee esittää kaupungin järjestämissä kyseessä olevissa palveluissa ja tilaisuuksissa AVI:n määräysten mukaisesti sisääntulon yhteydessä. Jos asiakkaalla ei ole koronapassia, hänen ei ole mahdollista käyttää kaupungin tuottamaa palvelua. Koronapassi kysytään yli 16-vuotiailta asiakkailta.

Koronapassin voi tulostaa Forssan kaupunginkirjastolla ilmaiseksi. Koronapassin voi tulostaa kirjaston aukioloaikoina ja kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa passin tulostuksessa. Henkilöllä tulee olla mukana ja käyttöön otettuna vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset kuten verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai muu Suomi.fi -tunnistuksen kanssa yhteensopiva tunnistautumistapa.


3.12.2021 - Koronapassin voi tulostaa Forssan kaupunginkirjastolla ilmaiseksi 

Forssan kaupunki mahdollistaa koronapassin tulostamisen ilman kuluja Forssan kaupunginkirjastolla 7.12.2021 alkaen.

Koronapassin voi tulostaa kirjaston aukioloaikoina ja kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa passin tulostuksessa.

Henkilöllä tulee olla mukana ja käyttöön otettuna vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset kuten verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai muu Suomi.fi -tunnistuksen kanssa yhteensopiva tunnistautumistapa. 


2.12.2021 - Forssan kaupunki tiukentaa koronaohjeistuksiaan

Nopeasti huonontuneen koronavirustilanteen vuoksi Forssan kaupunki tiukentaa koronaohjeistuksiaan. Ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi, jos ei muuta mainita. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Näkyvin muutos ohjeistuksiin on vahva maskisuositus kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kouluissa ei pidetä perinteisiä joulujuhlia. Juhlallisuudet pyritään järjestämään pienimuotoisesti.

Päiväkotien ja koulujen joulukirkot perutaan.

Forssan yhteislyseon tilaisuudet järjestetään terveysturvallisesti ja lukion rehtori tiedottaa oppilaita asiasta erikseen.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva voimakas etätyösuositus otetaan taas käyttöön. Työntekijöitä pyydetään työskentelemään etänä, jos se vain on mahdollista. Etätyön suorittamisesta sovitaan esihenkilön kanssa. Etätyösuositus on voimassa vuoden 2021 loppuun.

Forssan kaupungintalo suljetaan yleisöltä 7.12.2021 alkaen ja se pysyy suljettuna vuoden 2021 loppuun saakka. Kaupungintalolla työskentely jatkuu sen henkilöstön osalta, joka ei pysty hoitamaan työtehtäviään etätyönä. Henkilöstön tapaamiseen asiakas varaa ajan haluamalleen henkilölle joko puhelimitse tai sähköpostilla. Kaupungin henkilöstön yhteystiedot löytyvät Forssan kaupungin www-sivuilta osoitteesta: www.forssa.fi Kaupungin puhelinvaihde 03 41 411 palvelee ma–pe klo 8.00–15.00.

Myös kaupungintalon pikkujoulut perutaan.

Forssan liikuntatoimen liikuntaryhmät saavat jatkaa normaalisti.

Viihdeuimala Vesihelmi, Forssan jäähalli, Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo jatkavat toimintaa normaalisti, terveysturvallisuus huomioiden.

Forssan kaupunki ohjeistaa työntekijöitään käyttämään kasvomaskia työpaikoilla sisätiloissa silloin kun turvaväliä (2 m) ei ole mahdollista pitää.  Määräys ei koske varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, jota ohjeistetaan tarkemmin esimiehien toimesta. Kaupunki hankkii ja jakaa kasvomaskit työntekijöilleen. Työntekijät voivat tiedustella kasvomaskeja esihenkilöiltään.

Myös kaupungin toimipisteiden asiakkaita ohjeistetaan käyttämään kasvomaskia.