Forssan 100-vuotisjuhlavuoden kooste

Forssan 100-vuotisjuhlavuoden kooste

Forssan 100-vuotisjuhlavuosi vetelee viimeisiään ja onkin aika kiittää kaikkia juhlavuoden tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistuneita. Teitte juhlavuodesta ikimuistoisen!

Juhlavuotta vietettiin lukuisin eri tavoin: tapahtumissa, tilaisuuksissa ja yritys- ja yhdistysyhteistyössä. Katso koostevideo juhlavuoden hetkistä. Koostevideon taustalla soi Teemu Mastovaaran teos Elementtejä Forssasta, jonka kantaesitys kuultiin 7.5. Forssan 100-vuotisjuhlassa Feeniksissä.

Juhlavuoden tapahtumista saadaan nauttia vielä tammikuussakin kahden tapahtuman verran:

Elokuvan ensi-ilta 6.1.2024 kello 15:00 Elävienkuvien Teatterissa. Forssan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi elokuvan ensi-iltaan on vapaa pääsy. 

JP Rantasen dokumenttielokuva on  Projekti 1918 Tervalammin taistelun jatko-osa. 

Lisätietoa elokuvasta Elävienkuvien Teatterin sivuilla.

Iita tehtaantyttö -filmi esitetään Brander-salissa 13.1.2024. Esitykset kello 10-11 ja 12-13.

Iita tehtaantyttö on Liisa Vuoriston käsikirjoittama ja Maija-Liisa Sutisen ohjaama filmikertomus vuodelta 1977. Se kertoo 12-vuotiaan mökintyttö Iitan elämästä 1800-luvun lopulla. Iita pääsee Yhtiölle töihin ja siirtyy mummon mökistä asumaan muiden tehtaantyttöjen kanssa yhteiskortteeriin. Näytelmä on kuvattu Forssassa, kehräämöllä ja kutomolla. Myös näyttelijät ovat paikallisia. Filmi on YLE:n tuotantoa ja kirjastolla on siihen esitysoikeus.