Nainen totisena kaulassaan paksu ketju.

tarina: Tuija Sulonen

Forssa 100 -tarinassa kerrotaan henkilöstä, joka on ollut  tätinä ja merkittävänä ihmisenä monen  forssalaisen elämässä. Erityisesti opiston mökin lapset muistavat Tuijaa lämmöllä.

Forssalaiset perheet viettivät 1960-1990-luvuilla aktiivisesti kesälomia ja viikonloppuja Kansalaisopiston mökillä Tammelassa, Pyhäjärven rannalla. Perheiden lisäksi opiston mökillä viihtyivät myös monet yksineläjätkin. Tuija oli yksi heistä.  

Töitä Tuija teki Tammen pääkirjanpitäjänä ja myöhemmin Auto-Korvenoja Oy:llä. Hänellä oli usein kesäaikaan tapana käydä opiston mökiltä käsin töissä pyörällä. Alkuilloista opiston lapset alkoivat usein kärsimättömästi vilkuilla portille Tuijaa odottaen.  Kun Tuijan pyörä ja hänen sinivalkoiset teryleeniverkkarinsa tulivat viimein näkyviin, juoksivat lapset riemusta kiljuen mäkeä alas ja huusivat "Tuiti tulee, Tuiti tulee!".  Lapsijoukkio kerääntyi Tuijan ympärille, sillä hänen laukustaan tuntui usein löytyvän karkkipussi, josta riitti lapsille herkkuja.

Noihin aikoihin opistolaiset järjestivät paljon yhdessä erilaisia aktiviteetteja. Oli opistolaisvaihtoa, teatterireissuja ja matkoja aina ulkomaille asti. Tuija oli näissä kaikissa aktiviisesti mukana. Hän on todennutkin, että opisto on ollut hänen elämänsä tärkein koulu.