Tehokkaimmillaan villasukissa

Kati Siikosen koti on Forssassa ja työpaikka Hämeenlinnassa. Useimmiten hänen matkansa suuntaa kuitenkin työtehtävissä kohti Helsinkiä. Siis niinä päivinä, jolloin ei ole mahdollista aloittaa työn tekemistä yöpaidassa.


Kati Siikonen istuu puutarhatuolissa.

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksessa prosessipäällikkönä työskentelevä forssalainen Kati Siikonen tekee kahdeksan päivää kuukaudessa kotoa käsin.

– Suunnittelen kuukauden työt etukäteen. Se on myös työnantajan edellytys etätyön tekemiselle. Yleensä täytän etäpäivät verkon välityksellä pidettävillä palavereilla ja suurta keskittymistä vaativilla tehtävillä. Työnantaja on panostanut todella paljon digitaalisiin työalustoihin, mikä mahdollistaa tällaisen työskentelyn ja säästää aikaa. Työmatkoista säästyy paljon aikaa ja etätyön voin aloittaa jo vaikka aamukahvin tippumista odotellessa. Etätyöpäivät siis venähtävät helposti, mutta mieluummin niin päin, kuin turhautuneena jumissa Kehä ykkösen ruuhkissa.

Koti-ikävä toi takaisin

Kati Siikonen syntyi ja kävi koulunsa Forssassa. Opiskelujen jälkeenkin työ ja koti olivat pääkaupunkiseudulla aina vuoteen 2014 asti, jolloin koti-ikävä toi takaisin Forssaan.

-Täällä houkutteli se, että isovanhemmat ovat lähellä ja elämä muutoinkin monin verroin helpompaa. Siikosen tyttären koulumatkaa on vain kivenheiton verran. Etätyöskentely mahdollistaa myös osallistumisen tyttären ringetteharrastukseen.

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Forssan kaupungin tiedotuslehdessä 2/2019