Ajankohtaista tietoa koronasta Forssan kaupungin asukkaille

Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksista Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin.

Sivu päivitetty 14.6.2022


14.6.2022 – Koronaohjeistus kaupungin palveluyksiköille 

 THL:n linjausten sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaan maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä henkilöille:

-jotka hakeutuvat asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin

-joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä 

-jotka tietävät altistuneensa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. 

 On syytä muistaa, että oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka. 

 Maskeja ja käsidesiä voidaan pitää edelleen tarjolla kaupungin palveluyksiköissä. Asiakkaat ja henkilöstö voivat edelleen käyttää maskeja oman harkintansa mukaisesti tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. 


28.2.2022 - Forssan kaupungin työntekijät palaavat lähityöhön

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva etätyösuositus loppuu 28.2.2022 ja työntekijät palaavat lähityöhön 1.3.2022 alkaen.

Kaupunginhallituksen hyväksymät etätyöohjeet ovat voimassa.

Vahva maskisuositus jatkuu kaupungin toimipisteissä, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee kaikkia henkilökunnan jäseniä ja yli 12-vuotiaita oppilaita.


7.2.2022 - AVI:n kevennettyjen kokoontumisrajoitusten vaikutukset Forssan kaupungin palveluihin

Forssan kaupungin vapaan sivistystyön ja liikuntatoimen kaikki ryhmät avataan 7.2.2022 terveysturvallisuus huomioiden ja AVI:n päätöksen mukaisesti. Yksiköt tiedottavat ryhmien aloittamisesta tarkemmin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 4.2.2022 päätöksen, jolla Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksia lievennetään heti lauantaista 5.2. alkaen. Ulkotilojen tilaisuuksien henkilömäärää ei rajoiteta enää lainkaan. Jos sisätilassa järjestettävään yleisötilaisuuteen osallistuu yli 50 henkilöä, tilaisuuteen voi ottaa enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Lisäksi osallistujilla täytyy olla määritellyt istumapaikat. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Kaupunkilaisia pyydetään huomioimaan, että kaupungin liikuntatoimen ja vapaan sivistystyön ryhmiin saa osallistua ainoastaan terveenä.


26.1.2022 - Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tilojen sulkumääräystä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti lieventää tilojen sulkumääräystä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Viihdeuimala Vesihelmi avataan torstaina 27.1.2022.

Aluehallintovirasto jatkoi kuitenkin muita tiloja koskevia sulkumääräyksiä, joten suljettuina täytyy pitää edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat. Forssan kaupungin liikuntatoimen aikuisten liikuntaryhmät pidetään myös tauolla. Päätös on voimassa 9.2.2022 asti.

Forssan kaupunginkirjasto, museot ja nuorisotila Kuutamo toimivat terveysturvallisuus ohjeita noudattaen.

Forssan kaupungintalo avataan yleisölle 1.2.2022.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskevaa etätyösuositusta jatketaan helmikuun loppuun.

Forssan yhteislyseon siirretyt vanhojen tanssit järjestetään 26.8.2022 ja penkkarit pidetään ajeluineen 10.2.2022.

Vahva maskisuositus jatkuu kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee yli 10-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.


17.1.2022 - Forssan kaupungin opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa paljon asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronatartuntoja

Forssan kaupungin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa on paljon asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/korona tartuntoja sekä lukuisia tartuntaepäilyjä ja vahvistamattomia tartuntoja.

Tartunnoista tai altistumisista ei enää erikseen kaupungin toimesta tiedoteta.

Tärkeää on, että mikäli oireita ilmenee, niin lasta ei laiteta hoitoon tai kouluun.

Päiväkodeissa ja kouluissa noudatetaan edelleen terveysturvallisuuteen liittyviä terveysviranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Sairaanhoitopiirin uudet ohjeet sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille löytyvät kaupungin verkkosivulta:


12.1.2022 - Osa Forssan kaupungin vapaa-aikapalveluista pysyy suljettuina AVI:n jatkettua määräyksiään

Forssan kaupunki jatkaa nykyisiä asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronarajoituksia osassa palveluitaan ainakin 26.1.2022 asti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antaman rajoitusmääräyksen mukaisesti viihdeuimala Vesihelmi pysyy suljettuna 26.1.2022 asti. Sulkuaikana Vesihelmessä voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta sekä lasten ja nuorten ohjattua toimintaa.

Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien toimintaa ei järjestetä 26.1.2022 asti. Myös liikuntatilat ovat suljettuna 26.1.2022 asti. Päätös liikuntatilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.

Nuorisotila Kuutamo toimii ko. aikana enintään 10 osallistujan ja kahden valvojan kokoonpanolla.

Kaupunginkirjasto ja museot toimivat terveysturvallisia ohjeita noudattaen.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva etätyösuositus jatkuu 26.1.2022 asti ja Forssan kaupungintalo pysyy suljettuna ainakin 26.1.2022 asti. Tähän tekee poikkeuksen aluevaalien ennakkoäänestys, joka järjestetään 12.–18.1.2022 ja kaupungintalolla on yksi ennakkoäänestyksen äänestyspisteistä. Edellä mainittuna aikana kaupungintalon alaovi on auki arkipäivisin klo 10–14.

Vahva maskisuositus jatkuu kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kaupunki toivoo asukkaidensa pysyvän aktiivisina rokottautumisen kanssa.


29.12.2021 - Forssan kaupunki sulkee vapaa-aikapalvelujaan AVI:n määräyksen mukaisesti

Forssan kaupunki sulkee osan vapaa-aikapalveluistaan 30.12.2021-12.1.2022 väliselle ajalle.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 28.12.2021 antaman rajoitusmääräyksen mukaisesti Forssan kaupunki sulkee viihdeuimala Vesihelmen 30.12.2021 alkaen ja se pysyy suljettuna 12.1.2022 asti. Sulkuaikana Vesihelmessä voidaan järjestää lääkinnällistä kuntoutusta sekä lasten ja nuorten ohjattua toimintaa. 

Kaupungin järjestämien aikuisten liikuntaryhmien toimintaa ei järjestetä 12.1.2022 asti.
 
Nuorisotila Kuutamo toimii ko. aikana enintään 10 osallistujan ja kahden valvojan kokoonpanolla.
 
Kaupunginkirjasto ja museot toimivat terveysturvallisia ohjeita noudattaen.


22.12.2021 - Forssan kaupunki jatkaa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronarajoituksiaan

Forssan kaupunki jatkaa nykyisiä asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronarajoituksia osassa palveluitaan ainakin 16.1.2022 asti.

Koronapassi on käytössä Viihdeuimala Vesihelmessä, Forssan museossa sekä kaupungin järjestämissä liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva etätyösuositus jatkuu 16.1.2022 asti ja Forssan kaupungintalo pysyy suljettuna ainakin 16.1.2022 asti.

Vahva maskisuositus jatkuu kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kaupunki toivoo asukkaidensa pysyvän aktiivisina rokottautumisen kanssa ja muistavan terveysturvallisuuden joulun vietossa. Kaupunki toivottaa asukkailleen hyvää ja rauhallista joulua!


10.12.2021 - Forssan kaupunki ottaa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronapassin käyttöön osassa palveluitaan

Koronapassi otetaan käyttöön Viihdeuimala Vesihelmessä, Forssan museossa sekä kaupungin järjestämissä liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa 11.12.2021 alkaen. Koronapassi on voimassa ainakin 31.12.2021 asti.

 Koronapassi ja henkilötodistus tulee esittää kaupungin järjestämissä kyseessä olevissa palveluissa ja tilaisuuksissa AVI:n määräysten mukaisesti sisääntulon yhteydessä. Jos asiakkaalla ei ole asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronapassia, hänen ei ole mahdollista käyttää kaupungin tuottamaa palvelua. Koronapassi kysytään yli 16-vuotiailta asiakkailta.

Koronapassin voi tulostaa Forssan kaupunginkirjastolla ilmaiseksi. Koronapassin voi tulostaa kirjaston aukioloaikoina ja kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa passin tulostuksessa. Henkilöllä tulee olla mukana ja käyttöön otettuna vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset kuten verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai muu Suomi.fi -tunnistuksen kanssa yhteensopiva tunnistautumistapa.


3.12.2021 - Koronapassin voi tulostaa Forssan kaupunginkirjastolla ilmaiseksi 

Forssan kaupunki mahdollistaa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronapassin tulostamisen ilman kuluja Forssan kaupunginkirjastolla 7.12.2021 alkaen.

Koronapassin voi tulostaa kirjaston aukioloaikoina ja kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa passin tulostuksessa.

Henkilöllä tulee olla mukana ja käyttöön otettuna vahvaan tunnistautumiseen vaadittavat tunnukset kuten verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai muu Suomi.fi -tunnistuksen kanssa yhteensopiva tunnistautumistapa. 


2.12.2021 - Forssan kaupunki tiukentaa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronaohjeistuksiaan

Nopeasti huonontuneen asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronavirustilanteen vuoksi Forssan kaupunki tiukentaa asuminen-ja-ymparisto/sosiaali-ja-terveyspalvelut/koronaohjeistuksiaan. Ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi, jos ei muuta mainita. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Näkyvin muutos ohjeistuksiin on vahva maskisuositus kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita oppilaita ja kaikkia henkilökunnan jäseniä.

Forssan kouluissa ei pidetä perinteisiä joulujuhlia. Juhlallisuudet pyritään järjestämään pienimuotoisesti.

Päiväkotien ja koulujen joulukirkot perutaan.

Forssan yhteislyseon tilaisuudet järjestetään terveysturvallisesti ja lukion rehtori tiedottaa oppilaita asiasta erikseen.

Forssan kaupungin työntekijöitä koskeva voimakas etätyösuositus otetaan taas käyttöön. Työntekijöitä pyydetään työskentelemään etänä, jos se vain on mahdollista. Etätyön suorittamisesta sovitaan esihenkilön kanssa. Etätyösuositus on voimassa vuoden 2021 loppuun.

Forssan kaupungintalo suljetaan yleisöltä 7.12.2021 alkaen ja se pysyy suljettuna vuoden 2021 loppuun saakka. Kaupungintalolla työskentely jatkuu sen henkilöstön osalta, joka ei pysty hoitamaan työtehtäviään etätyönä. Henkilöstön tapaamiseen asiakas varaa ajan haluamalleen henkilölle joko puhelimitse tai sähköpostilla. Kaupungin henkilöstön yhteystiedot löytyvät Forssan kaupungin www-sivuilta osoitteesta: www.forssa.fi Kaupungin puhelinvaihde 03 41 411 palvelee ma–pe klo 8.00–15.00.

Myös kaupungintalon pikkujoulut perutaan.

Forssan liikuntatoimen liikuntaryhmät saavat jatkaa normaalisti.

Viihdeuimala Vesihelmi, Forssan jäähalli, Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo jatkavat toimintaa normaalisti, terveysturvallisuus huomioiden.

Forssan kaupunki ohjeistaa työntekijöitään käyttämään kasvomaskia työpaikoilla sisätiloissa silloin kun turvaväliä (2 m) ei ole mahdollista pitää.  Määräys ei koske varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, jota ohjeistetaan tarkemmin esimiehien toimesta. Kaupunki hankkii ja jakaa kasvomaskit työntekijöilleen. Työntekijät voivat tiedustella kasvomaskeja esihenkilöiltään.

Myös kaupungin toimipisteiden asiakkaita ohjeistetaan käyttämään kasvomaskia.