KULTTUURIHYVINVOINTIA KAIKUKORTILLA
Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikukortti-toiminnan tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja näin edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja niihin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin sekä opistoihin, jotka kuuluvat Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.
Kuka voi saada Kaikukortin?
Voit saada Kaikukortin, jos
- olet jonkin Kaikukortti-verkostossa mukana olevan kortinjakajan asiakas (katso Forssan toimijat alta)
- olet taloudellisesti tiukassa tilanteessa etkä tästä syystä voi hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
- olet vähintään 16-vuotias.
Mistä voin saada Kaikukortin Forssassa?
Forssan kaupunki:
- Etsivä nuorisotyö
- Viltteri, Vapaudenkatu 4, puh. 050 407 5813
- Kotouttamistyö
- Wahreninkatu 11 AB, puh. 040 359 3906
- Aikuissosiaalityö
- Forssan toimipiste, kaupungintalo, Turuntie 18
- puh. 040 674 7764, 050 553 3706, 040 725 9405
- Kotoutumista edistävät sote-palvelut
- Yhteisötalo, Haudankorvankatu 2, puh. 040 630 3390
Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi. Kortti on voimassa yhden vuoden kerrallaan. Kaikukortin voit uusia ottamalla yhteyttä siihen toimijaan, jolta olet saanut Kaikukortin. Jos asiakkuutesi on edelleen voimassa ja taloudellinen tilanteesi on tiukka, voidaan Kaikukortti uusia.
Minne Kaikukortti käy Forssassa?
Kaikukortilla voit hankkia lippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Forssassa Kaikukorttia voi käyttää seuraavissa kulttuuri- ja liikuntakohteissa:
- Forssan keilahalli
- Forssan liikuntapalvelut
- Voit osallistua Kaikukortilla liikuntapalvelujen Vesihelmen liikuntaryhmiin kerran viikossa. Liikuntaryhmiä on työikäisille, ikäihmisille ja erityisryhmille.
- Forssan luontomuseo
- Forssan museo
- Forssan teatteri
- Viihdeuimala Vesihelmi
- Kaikukortilla yksi maksuton käynti viikossa.
- Wahren-opisto
- Voit osallistua Kaikukortilla yhdelle Wahren-opiston kurssille. Voit osallistua maksutta Kaikukortilla kursseille, joissa ei tarvita erikseen ostettavia materiaaleja (kurssikirjat, käsityömateriaalit jne.) Tule Kaikukortin kanssa opiston kansliaan, ja katsotaan yhdessä mille kurssille voit osallistua!
Kaikukorttia voi käyttää lisäksi muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kohteissa. Forssan Kaikukortti-toiminta kuuluu Kanta-Hämeen Kaikukortti-verkostoon ja mukana ovat myös Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme.
Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?
Hanki pääsylippu Kaikukortilla kohteen omista myyntikanavista. Varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan kortin tunnus lippua hankkiessasi. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Jos haluat osallistua opiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen sekä ilmoita Kaikukorttisi tunnus opiston toimistoon.
Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.
Ota Kaikukortti mukaasi
Ota Kaikukorttisi mukaan, kun menet tilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta voi pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja todistamaan henkilöllisyytesi.
Lippuja myös lapsille
Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske opistojen kurssitarjontaa).
Yhteisön Kaikukortti
Kaikukorttia jakavilla toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Yhteisön Kaikukortilla työntekijä voi hankkia maksuttoman pääsylipun itselleen ja tiukassa rahatilanteessa olevalle alle 16-vuotiaalle asiakkaalleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä.
Avustajalle maksuton lippu
Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen oman lipun.
Anna palautetta Kaikukortista
Voit antaa palautetta Kaikukortti-toiminnasta Forssassa sähköpostitse osoitteeseen kaikukortti(at)forssa.fi.