Tekstin koko A A A

Forssan liikuntatoimi - kohti parempaa oloa!

Forssan liikuntatoimi tarjoaa kuntalaisille kattavat liikuntamahdollisuudet. Viihdeuimala Vesihelmi on koko kaupungin ylpeyden aihe. Vesihelmi tarjoaa hyvät liikuntaedellytykset kaiken ikäisille kuntalaisille, myös kilpa-urheilijoille. Liikuntatoimi järjestää Vesihelmessä matalan kynnyksen ryhmiä eri kohderyhmille.

Forssan kaupunki on panostanut Lamminrannan liikuntakeskuksen kehittämiseen. Alueelta löytyy hyvätasoinen jäähalli harjoitushalleineen, urheilukenttä, tenniskentät ja beachkentät. Jotta alue palvelisi vieläkin enemmän kuntoilijoita ja kilpaurheilua harrastavia, on syksyllä 2013 urheilukentän ylätasanteelle rakennettu crossfit- alue, jonka käyttöönotto on keväällä 2014 sekä lamminrannan etelä- ja pohjoispuolelle ulkokuntoiluvälineitä.

Urheilutalo Feeniks tarjoaa huippuolosuhteet kilpaurheilulle ja on paikassa pidetty myös upeita kulttuuritilaisuuksiakin.

Liikuntatoimi järjestää liikuntaryhmiä huomioiden erityisryhmät, ikäihmiset, työttömät ja terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat kuntalaiset (KKI). Liikuntatarjontakalenterit, josta löytyvät Forssassa järjestettävät kuntoliikuntamuodot aikuisille sekä erityisryhmille ja ikäihmisille, päivitetään tammikuussa ja elo-syyskuussa.  Liikuntatoimi järjestää erilaisia liikuntatapahtumia, kuntokausia ympäri vuoden, liikuntapassikampanjaa eka- ja tokaluokkalaisille yms. Yhteistyötä tehdään tiiviisti niin seurojen kuin eläkeläis- ja terveyttä edestävien järjestöjen kanssa. Yhteistyönä on saatu aikaan mm. suositut Varttuneen väen tanssit.

Liikuntatoimelta löytyy myös kesäryhmiä! Esite sivun oikeassa laidassa! Tervetuloa mukaan!

Mäkilamminpuiston lähiliikunta-alue on valmistunut. Alueella 18 väyläinen Discgolfpark Hunnari tasoltaan AA1, laavu, ulkoilureittejä, uimaranta. Tervetuloa tutustumaan! Alueen kartat sivun laidassa.

Kesäkuussa suosittu kesäliikuntakerho Vesihelmessä arkisin klo 12-16. Osa ajasta liikuntasalissa, osa uima-altaalla. Välissä välipala. Hinta 6 €.

 

Ulkokuntoilulaitteet valmistuneet Lamminrantaan!

Lamminrannan pohjois- ja etelärannalle on rakennettu uusia ulkokuntoilulaitteita. Eteläpuolen laitteet vahvistavat lihaskuntoa ja pohjoispuolen kestävyyttä. Laitteiden toivotaan lisäävän kaikenikäisten ja -kuntoisten liikuntamahdollisuuksia. Laitteet ovat helppokäyttöisiä ja niissä ovat selkeät käyttöohjeet. Laitteet ovat käytössä ympäri vuoden, tosin alueella ei ole talvikunnossapitoa.

ulkokuntoilulaite Lamminrannassa

Crossfit- alue

Urheilukentän sisänurkkaan on rakennettu crossfit- alue. Crossfit tarkoittaa toiminnallaista harjoittelua, jonka tarkoituksena on kehittää koko kehoa ja kaikkia fyysisiä ominaisuuksia (lihasvoima, kestävyys, nopeus, notkeus, tasapaino). Crossfit alue otetaan käyttöön vasta keväällä, kun nurmipinta saadaan kuntoon ja rakennettua kulkuportti aitaan. Keväällä järjestetään ohjausta laitteisiin.

ulkokuntoilulaite Lamminrannassa