Tekstin koko A A A

Forssan liikuntatoimi - kohti parempaa oloa!

Forssan liikuntatoimi tarjoaa kuntalaisille kattavat liikuntamahdollisuudet. Viihdeuimala Vesihelmi on koko kaupungin ylpeyden aihe. Vesihelmi tarjoaa hyvät liikuntaedellytykset kaiken ikäisille kuntalaisille, myös kilpa-urheilijoille. Liikuntatoimi järjestää Vesihelmessä matalan kynnyksen ryhmiä eri kohderyhmille.

Forssan kaupunki on panostanut Lamminrannan liikuntakeskuksen kehittämiseen. Alueelta löytyy hyvätasoinen jäähalli harjoitushalleineen, urheilukenttä, tenniskentät ja beachkentät. Jotta alue palvelisi vieläkin enemmän kuntoilijoita ja kilpaurheilua harrastavia, on syksyllä 2013 urheilukentän ylätasanteelle rakennettu kiertoharjoittelualue, jonka käyttöönotto on keväällä 2014 sekä lamminrannan etelä- ja pohjoispuolelle ulkokuntoiluvälineitä.

Vuonna 2016 valmistunut Mäkilamminpuiston lähiliikunta-alue pitää sisällään 18 -väyläisen frisbeegolfkenttä Discgolfpark Hunnarin, jonka on suunnitellut Pasi Koivu. Rataluokitus radalla on AA1, joka on toiseksi vaativin rataluokitus. Talsoilan puistosta löytyy aloittelijoille sopiva 9 väyläinen frisbeegolfrata. Mäkilamminpuiston lähiliikunta-alueen harjuilta löytyvät myös kolme ulkoilureittiä sekä Mäkilammin uimaranta. Lammen rannalla sijaitsee yleisessä käytössäoleva laavu.

Urheilutalo Feeniks tarjoaa huippuolosuhteet kilpaurheilulle ja on paikassa pidetty myös upeita kulttuuritilaisuuksiakin.

Liikuntatoimi järjestää liikuntaryhmiä huomioiden erityisryhmät, ikäihmiset, työttömät ja terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat kuntalaiset (KKI). Liikuntatarjontakalenterit, josta löytyvät Forssassa järjestettävät kuntoliikuntamuodot aikuisille sekä erityisryhmille ja ikäihmisille, päivitetään tammikuussa ja elo-syyskuussa.  Liikuntatoimi järjestää erilaisia liikuntatapahtumia, kuntokausia ympäri vuoden, liikuntapassikampanjaa eka- ja tokaluokkalaisille yms. Yhteistyötä tehdään tiiviisti niin seurojen kuin eläkeläis- ja terveyttä edestävien järjestöjen kanssa. Yhteistyönä on saatu aikaan mm. suositut Varttuneen väen tanssit.

Liikunnallista uutta vuotta!

Kevään ryhmät löydät sivuiltamme. Tervetuloa liikkumaan kanssamme :)