Tekstin koko A A A

Uutiset

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumat Forssassa
Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Tältä sivulta löydät yhteenvedon juhlavuoden aisioista sekä kaikki Forssassa statuksen saaneet tilaisuudet!

Julkaistu 03.03.2016

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumat Forssassa

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä. Lue lisää suomifinland100.fi

Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuoden valmistelussa korostuvat kansalaisyhteiskunnan merkitys ja luovuuden voima. Suomessa on onnistuttu sadan vuoden aikana rakentamaan ja ylläpitämään vakaa, demokraattinen yhteiskunta. Samalla luovuus - vapaus löytää ja kokeilla uusia ratkaisuja - on taannut merkittävän kehityksen. Luovuus on ollut avain yksilön ja kansakunnan taloudelliseen menestykseen sekä henkiseen hyvinvointiin.

 

Teemana Yhdessä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllesi, Suomelle.

Satavuotiaalla on näköala katsoa vuosisata eteenpäin ja taaksepäin sekä seistä tukevasti tässä ajassa. Vuoden ohjelmasisältö syventää ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta, tarkastelee sitä Suomea, jossa juuri nyt elämme – sekä etsii ja luo uutta.

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan vuonna 2017 laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen.

Suomi 100 ohjelma: sisältö, periaatteet ja hakeminen

Ohjelman tehtävänä on juhlistaa Suomea, suomalaisuutta ja itsenäisyyttä sekä vahvistaa suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta
Ohjelman valmistelu perustuu juhlavuoden pääteemaan Yhdessä. Ohjelma korostaa yhteistyötä ja osallisuutta.

 • Levittyy koko Suomeen ja koko yhteiskuntaan vuoden 2017 ajaksi.
 • Muodostuu erityyppisistä hankkeista. Hankkeet voivat liittyä laajasti elämän ja yhteiskunnan eri osa-alueisiin.
 • Hankkeiden tekijöitä ovat suomalaiset ja Suomen ystävät muualta maailmasta.

Miten hakea ja saada Suomi 100 status hankkeelle

 1. Kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta eli esim. tapahtumasta, tilaisuudesta, näyttelystä, teoksesta, kehitysprojektista, päätöksestä tai kampanjasta.
 2. Hanke toteuttaa teemaa ’Yhdessä’. Tämä voi toteutua hankkeessa esimerkiksi uudenlaisen yhteistyön, laajan osallistumisen sekä yhdessä tekemisen kautta. Hanke voi vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä yhdistää kokemuksena monia erilaisia kohderyhmiä. Myös hankkeen sisältö voi kuvastaa Yhdessä -teemaa. Hanke ei voi olla poissulkeva tai syrjivä.
 3. Hanke toteuttaa jotain kolmesta painopistealueesta:
  • Suomen 100 vuotta
  • Suomi 2017
  • Suomen tulevaisuus
 4. Hankkeen pääasiallinen toteutumisaika on itsenäisyyden juhlavuosi 2017.
  Hanke voi toteutua vuoden 2016 aikana edellyttäen että se erityisen selkeästi liittyy juhlavuoden teemojen ja sisällön rakentumiseen.
 5. Hankkeen keskeinen sisältö ei ole tuotteen tai palvelun myynti.
 6. Hanke on hyvien tapojen ja lakien mukainen.

Suomi 100 statusta voi hakea hankkeelle heti! Hankehaku on auki http://suomi100finland.fi/etusivu

Forssassa tapahtumastatuksen saaneet (päivitetty 3.3.2016):

 • Suomen suot ja myytit, Työryhmä Saine Ensemble-Paleface
 • Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2017, Forssan kaupunki
‹ Takaisin Kaikki uutiset ›

Karttapalvelu

Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

Ladataan tapahtumia...

Tilanvaraus