Tapahtumakalenteri

 
 

Tapahtumat

ISÄNPÄIVÄN KARHU NUKKUU -TAPAHTUMA HÄMEEN LUONTOKESKUKSELLA

12.11.2017 klo 10:00 – klo 16:00

ISÄNPÄIVÄN KARHU NUKKUU -TAPAHTUMA HÄMEEN LUONTOKESKUKSELLA

Talven lähestyessä Hämeen luontokeskus vetäytyy karhun lailla levolle. Isänpäivänä 12.11.2017 klo 10–16 vietetään perinteikästä koko perheen Karhu nukkuu -tapahtumaa, jonka myötä luontokeskus siirtyy talvitauolle. Luvassa on monenmoista askartelua, aarteenetsintää Jalo-jäniksen kanssa, kasvomaalausta ja visailua! Ulkona pääsee tutustumaan luontopolkuihin ja vaikkapa evästelemään läheisille laavuille luonnon helmaan.


Tervetuloa viettämään Isänpäivää koko perheen voimin! Karhu nukkuu-tapahtumassa on tänä vuonna luvassa perinteikästä tekemistä koko perheelle, kun keskitymme kädentaitoihin ja askarteluun muun mukavan tekemisen ohessa. Tapahtumapäivänä luontokeskuksessa on mahdollisuus päästä kokeilemaan askartelua erityisesti luonnon materiaaleista. Savitöistä innostuneet pääsevät tekemään itse omia metsän tonttujaan ja haltioitaan! Valmiin metsän asukin voi viedä mukanansa kotiin. Puuhahuoneessa voi puolestaan askarrella vaikkapa joulukortteja tai keksiä omia villejä ideoitaan luontokeskuksen tarjoamista materiaaleista. Tammelan kunnan kulttuuripalvelut ovat mukana Karhu nukkuu tapahtumassa järjestämässä olkiaskartelua lapsille. Ohjaajana toimii Leena Miettinen, jonka johdolla halukkaat pääsevät askartelemaan mm. pieniä olkitähtiä ja olkinauhoja.

Päivän aikana luontokeskuksella ihastuttaa myös ikioma Jalo-jäniksemme. Jalo on paikalla klo 11-15 ja johdattelee perheen pienimmät tutustumaan niin luontokeskuksen tehtäviin, kuin ulkona kulkevaan luontopolkuunkin. Luontopolulla onkin tällä kertaa erityisen jännittävää, kun tehtävänä on löytää polun varrelle piilotettu aarre! Polulle voi lähteä itsenäisesti tai Jalon kanssa. Jalo kertoilee samalla polun varrella olevista luontotauluista - mitä kaikkea pientä elämää metsä pitääkään sisällään? Vierailuun voi yhdistää myös omatoimisen eväsretken lähilaavuille, joista lähimmälle Lapiniemen laavulle on matkaa luontokeskukselta noin 400 metriä.

Sisällä luontokeskuksessa on tuttuun tapaan myös etsintätehtäviä ja pientä visailua sekä luontokeskuksen suoluontoa esittelevä näyttely, joka vie kävijän mielikuvitusmatkalle keidassuolle. Tapahtumapäivän kunniaksi lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta, ja nälän yllättäessä luontokeskuksen Café Erikasta saa ostettua herkullista lounasta.

Luontokeskuksen väki toivottaa oikein paljon Tervetulleeksi Karhu nukkuu -tapahtumaan!

Lisätietoja:
Hämeen luontokeskus

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullame ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.


Sijainti: Hämeen luontokeskus