Tapahtumakalenteri

 
 

Tapahtumat

CAMERA POETICA: SUHISEVAT KOIVUT -NÄYTTELY

29.04.2017 klo 10:00 – 28.06.2017 klo 16:00
Viikonpäivät: ma, ti, ke, to, pe, la, su

CAMERA POETICA: SUHISEVAT KOIVUT -NÄYTTELY

Ainutlaatuinen valokuvien ja runojen pareista koostuva Camera Poetica: Suhisevat koivut -näyttely on esillä Hämeen luontokeskuksessa 29.4.-28.6.2017. Tällä näyttelyllä, sen runoilla ja valokuvilla Suomen kansallispuusta koivusta, on hyvä juhlia Suomen juhlavuotta. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn.


Näyttely esittelee valokuvien ja runojen pareja teoksesta Suhisevat koivut, jonka innoittajana on ollut Suomen kansallispuu. Teos on ilmestynyt Camera Poetica -kirjasarjassasuomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja unkariksi, jälkisanat teokseen on kirjoittanut Leena Ahtola-Moorhouse: ”Suomalaisen koivun tarinaa”. 

Valokuvaaja József Timár kierteli Suomenmaata ristiin rastiin. Monimuotoisuudessaan koivut avasivat hänelle kokonaan uuden, hämmästyttävän maailman. Sen lumoamana hän kuvasi koivuja kuusi kuukautta menettämättä tunnetta siitä, että koivuissa on hänelle jotakin aivan uutta ja erityistä. Kolmetoista suomeksi, ruotsiksi tai saameksi kirjoittavaa suomalaisrunoilijaa valitsi itselleen kuvia valokuvaajan ryhmittelemistä otoksista, ja kirjoitti sitten runopareja mielikuvitustaan kutkuttaville kuville. 

Nimestä Suhisevat koivut on kiittäminen Pentti Saaritsaa. Juuri Saaritsa kiinnitti valokuvaajan huomion Aaro Hellaakosken (1893–1952) erääseen tekstiin, josta tuli lopulta kokoelman avausruno. Suomalaisen kirjallisuuden monipuolinen, kansainvälisestikin suuresti arvostettu hahmo, Bo Carpelan, kirjoitti Suhisevat koivut -kirjaan 13 runoa. Vuonna 2011 menehtyneen kirjailijan muistoelää näissä aiemmin julkaisemattomissa runoissa. Näyttelyn kuvat: József Timár Näyttelyn runot: Risto Ahti, Inger-Mari Aikio-Arianaick (Ima), Bo Carpelan, Aaro Hellaakoski, Anne Hänninen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Jouni Inkala, Juhani Kellosalo, Toivo Laakso, Kirste Paltto, Joni Pyysalo, Henrika Ringbom, Pentti Saaritsa, Johanna Venho.

Lisätietoja:

 


Sijainti: Hämeen luontokeskus, Härkätie 818, 31380 Letku (Tammela)