Tekstin koko A A A

Asuminen

Forssa tarjoaa asukkailleen viihtyisiä, luonnonläheisiä pientaloalueita sekä kerrostaloalueita kaupungin keskustassa. Monipuolisia julkisia sekä yksityisiä palveluita löytyy kattavasti kaikille ikäryhmille. Kaupungilla on tarjolla eri puolilla kaupunkia omakoti-, rivitalo- ja kerrostalotontteja. Myös kylätoimikunnilla on tarjolla maaseututontteja.

Vuokra-asunnot

Forssassa on valtion lainoittamia vuokra-asuntoja kerrostaloissa ja rivitaloissa n. 800. Vuokra-asunnoista tarkempia tietoja Forssa-asunnot Oy sivuilta. Vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista saa tietoa kiinteistövälittäjiltä.

Opiskelija-asunnot

Asuntoja opiskelijoille Forssassa on Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiön omistama Forssan opiskelijatalo. Täysin uusittu Forssan Opiskelijatalo sijaitsee n. 1,5 km etäisyydellä kaupungin keskustasta viihtyisässä ympäristössä. Opiskelijatalossa on hyvä varustetaso: mm. sauna, pesutupa ja kuivaushuone. Kaikissa asunnoissa on kiinteä Internet-yhteys. Kiinteistössä on yhteensä 94 asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Koot vaihtelevat 29 ja 76,5 neliömetrin välillä.

Hakulomakkeita ja lisätietoja saa http://www.hops.fi/.

Forssan kaupungilla on myös nimikkopaikat Helsingissä, asiasta lisää kohdassa Domus Academica.

Ikääntyneiden asunnot

Ikäihmisten vuokra-asumista on Forssassa tarjolla Rimpikodon ja Tyykihovin palvelukeskuksissa. Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti kotihoidon palveluja tarvitseville ikäihmisille. Asumisne pelveluita hoitaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Forssassa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista on Heikanrinteen palvelukeskuksessa, Tyykihovin palvelukeskuksen Ryhmäkoti Amerikassa ja Tammelan kunnan alueella sijaitsevassa Ryhmäkoti Lupiinissa.

Korkotuki ja valtiontakaus

Valtiokonttori hoitaa mm. ASP-korkotukeen ja valtiontakauksiin liittyviä asioita. 

 

Korjausavustukset

Vuoden 2017 alusta lähtien ARA hoitaa korjausavustusten myöntämisen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hakemus jätetään ARAan, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen.

Uuden korjausavustuslain myötä avustuksia ovat:  

Vuoden 2017 alusta alkaen on käytössä jatkuva haku.

Lisätietoja: ympäristötarkastaja Henna Moisander (03) 4141 5271