Tekstin koko A A A

Tietoja Forssasta

Forssan vajaan 18 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa ja kuuluu Etelä-Suomen Ely-keskuksen alueeseen. Matka Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle kestää vähän yli tunnin. 

Hyväksytyn kaupunkistrategian mukaan Forssa on vuoteen 2025 mennessä Suomen ykkösalue ympäristöliiketoiminnassa.

Forssa on noin 40 000 asukkaan talousalueen keskus, jossa asioivat  mm. Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän asukkaat ja yritykset. 
Työpaikkaomavaraisuus on n. 125.

Forssan yhdyskunnan rakentuminen alkoi, kun ruotsalaissyntyinen Axel Wilhelm Wahren perusti kehräämön Loimijoen varrelle.  Yhdyskunta kasvoi ja kehittyi tiiviisti tehtaan myötä. Lisäksi Wahren rakennutti mm. asuntoja, sairaalan, kauppapuodin, hotellin ja koulun.

Forssasta tuli itsenäinen kauppala vuonna 1923 ja kaupunki vuonna 1964. 
1950- 1960 lukujen vaihteessa valmistuneet valtatiet Helsinkiin ja Poriin sekä Turkuun ja Hämeenlinnaan edistivät kaupungin kehitystä ja logistista sijaintia.

Ilmakuva Kehräämöstä

Tekstiiliteollisuus oli suurin työllistäjä 1970-luvun lopulle saakka, jonka jälkeen 1980-luvulla rakennusosa- ja nykyään elintarviketeollisuus on merkittävin työllistäjä.  Myös graafisen alan ja ympäristöliiketoiminnan työpaikkoja on runsaasti.

Forssassa on toimintaa mm. seuraavilla yrityksillä: HK Scan Oyj, Parmarine Oy, Osuuskauppa Hämeenmaa, Atria Suomi Oy, ForssaPrint Oy, Parma Oy, Saint-Gobain Isover Oy, Teleste Oy, DA-Design Oy ja Tambest Glass Solutions Oy Ltd.

Kaupungilla on tarjottavana runsaasti eri kokoisia tontteja tuotannolliseen ja muuhun liiketoimintaan ja kaupungin ydinkeskustan alueelta löytyy erikokoisia vapaita toimitiloja mm. kaupan tarpeisiin.

Forssassa on useita oppilaitoksia, joista Hämeen ammattikorkeakoulun koulutusaloja ovat kestävä kehitys ja hoitotyö, Forssan Ammatti-instituutissa koulutusalat ovat kulttuuriala, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala, luonnontieteiden ala, matkailu- ja ravitsemisala ja talous sekä tekniikan ja liikenteen ala.

Naapurikunnissa sijaitsevat Luonnonvarakeskuksen yksikkö Jokioisilla, Eerikkilän urheiluopisto Tammelassa ja Hevosopisto Ypäjällä.